Sistem a acumulat in luna august venituri de 1,5 miliarde lei vechi. Mihai Traistariu a adunat 200.000 de euro in cateva luni

Celebra casa de discuri WARNER BROTHERS se ocupa de promovarea artistului in patru tari

Mercurialul cantarilor - artistii isi negociaza pretul in functie de tipul evenimentului

In multe cazuri, nu toate sumele sunt declarate la Fisc

Artistii au luat in serios sfatul presedintelui Basescu si au inceput sa traiasca bine, din muzica. Percutionistii de la SISTEM au dat lovitura. De cand cu lansarea noului lor album - SISTEMPO - si a single-ului "Never", aflat in acest moment pe locul 6 in RT100, membrii trupei isi vad casele proprii din ce in ce mai rar.

Numai in luna august cele 12 concerte le-au adus baietilor venituri de 1,5 miliarde lei vechi.

Grupul se numara, mai nou, printre cei mai scumpi artisti din Romania. In acest moment ei se afla in primele 10 locuri ca box-office, intre nume ca Holograf, Loredana, Stefan Banica jr., Voltaj sau Vama Veche.
Cei cinci "sistemi", ale caror show-uri cer un consum maxim de energie, au hotarat sa plece in vacanta pentru 2 saptamani, ca sa poata face fata cu bine sfarsitului de an care se anunta cel putin la fel de ocupat.

"Tornero" in 23 de tari

Si Mihai Traistariu a inceput sa-si bucure buzunarele. Intr-un timp record, adica din luna mai, de la inceperea campaniei pentru Eurovision, si pana acum, Traistariu s-a ales cu 200.000 de euro.

"Tornero" a facut furori in intreaga lume. Piesa se poate auzi in 23 de tari din Europa, iar in 11 dintre acestea albumul cu acelasi nume se poate achizitiona din magazinele specializate.

Mihai a semnat deja si cateva contracte profitabile, cel mai recent dintre ele fiind cu WARNER BROTHERS.
Celebra casa de discuri se ocupa de promovarea artistului nostru in patru tari: Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda. Cantaretul are insa contracte si in Grecia, Cipru, Malta, Germania, Anglia, Franta, Austria, Elvetia, Belgia, Olanda, Luxemburg.

Mihai a primit propuneri si de la case de discuri din Italia si SUA. In Grecia, albumul "Tornero" ocupa locul 7 in topul vanzarilor de CD-uri, in primii sase situandu-se doar un singur artist international (Shakira), restul fiind cantareti de origine greaca.

Mercurialul cantarilor

Preturile pentru care artistii se tocmesc variaza in functie de tipul evenimentului (petreceri private, baluri de boboci), si de sezonul in care acesta se desfasoara.
Proconsul - Ginerele lui Traian Basescu si compania incaseaza 2.500 de euro pentru o prestatie.
Stefan Banica - sarmantul brunet, care pe 9 august va participa la unul dintre cele mai mari concerte din Londra, nu da nimic pe gratis.

Sotul Andreei Marin nu pleaca acasa fara 5.000 de euro, chiar daca organizatorul evenimentului ii este prieten.
Loredana - fie ca o da pe Jamparale sau canta muzica pop, diva blonda nu canta decat pe 5.000 de euro.
Paula Seling are un tarif de 1.800 euro.
Holograf - ''Poti sa-mi iei tot ce am mai scump pe lume, dar sa nu-mi iei niciodata dragostea''. Castigatoare a doua discuri de platina, cea mai buna trupa din Romania stoarce lacrimi pe 5.000 euro.

Ocolirea fiscului?

Unele surse confidentiale ne-au declarat ca o parte dintre artisti nu fac publice adevaratele sume pe care le castiga dintr-un motiv simplu. De frica fiscului, pentru ca nu toate sumele incasate sunt impozitate de stat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.