Ca sa nu-l uite cumva, si-a tatuat sloganul pe antebratul drept: "Only the strong survive" (Doar cel puternic supravietuieste). Pentru el nu exista "nu pot" ci doar "nu vreau". Desi despre Raci se spune ca fac un pas inainte si doi, inapoi, CRBL zice ca nu si-a propus inca vreun lucru pe care sa nu-l fi dus pina la capat. Si, iata, faptul ca trupa Simplu inainteaza ca un transatlantic prin oceanul destul de tulbure al show-biz-ului romanesc, e o dovada ca are dreptate. Eduard Andreianu (asa-l cheama in acte) s-a nascut la 30 iunie 1978, la Pitesti. Mama lui, fiind educatoare, a stiut sa-i exploateze talentele inca de mic.

La virsta de 3 ani, Edi era ditamai calusarul! "Abonat" al scenelor festive de 1 Mai si 23 August, micutul a trecut metodic la invatarea dansului: a facut balet, dans modern si dans sportiv la Palatul Copiilor din Pitesti. Cind s-a facut mai mare, a constatat ca toate formele astea de dans sint prea feminine, asa ca s-a reprofilat, alegindu-si o formula mult mai… virila: breakdance-ul. To break inseamna, in engleza, a rupe, a sparge. Intr-adevar, un breakdancer neatent poate sa-si rupa gitul cit ai zice… break! "Piticu tocmai se resimte dupa un accident - spune CRBL - eram in concert la Oradea si, desi le spusesem celor de la tehnic ca nu vrem fum pe scena, au bagat la fum din greu, linoleumul a devenit alunecos, iar Piticu, in timp ce facea o figura foarte grea (numita 99), care inseamna sa-ti sprijini tot corpul intr-o singura mina, a alunecat si si-a dislocat cotul.

A fost transportat imediat la spital dar, la sfirsitul concertului, cind ne-am dus sa-l recuperam de la spital, l-am gasit incovoiat de durere pentru ca nici un medic nu catadicsise sa-l ajute! Si eu mi-am paradit un genunchi. Probabil, o sa ma trezesc cu niste ghips si pe al doilea… Da, breakdancer-ii seamana intrucitva cu cascadorii. Dupa o cariera mai indelungata, le ramin destul de putine oase intregi!"
"Show-biz-ul romanesc miroase urit"

In viziunea lui CRBL, gustul succesului este dulce-amarui. "Show-biz-ul romanesc miroase urit. Sint prea multe `vedete` si prea putini artisti. In strainatate, show-ul e show, si biz-ul e biz! La noi e un fel de iarmaroc in care toata lumea se tirguieste cu toata lumea, iar teapa administrata partenerului de show (… sau biz) este o dovada de virtuozitate". Desi "oficial" afiseaza o imagine de B-boys, baieti rai, in realitate sint niste suflete de toata isprava. Daca ii intrebi care au fost cele mai mari succese ale lor, te alegi cu niste povesti care te seaca la inima.

"Cea mai mare reusita a noastra - spune CRBL - este ca, in 2000, cind a aparut trupa Simplu, un baiat care `gustase` din toate drogurile posibile s-a hotarit sa renunte la ele pentru a se apuca de breakdance. Apoi, am fost emotionati pina la lacrimi cind, intr-o casa de copii cu handicap din Brasov, am descoperit o minitrupa Simplu, in care, omologul meu, miniCRBL, are o minuta paralizata si e seropozitiv, dar danseaza, cu toate acestea! Visul meu este sa aparem pe scena alaturi de acesti copii, a caror trupa exista de trei ani." Timp pentru viata personala? Prea putin. CRBL stie asta cel mai bine, fiindca are deja la activ o casnicie ratata. "Nu ai timp sa stai cu familia, cu prietenii, esti mereu pe drumuri, te muti dintr-o masina intr-alta, dormi pe bancheta, de-ti trosnesc oasele, maninci pe la benzinarii. Eu sint un mare gurmand, imi place bucataria romaneasca, dar nu prea am parte de ea... Dupa cum, mi-ar placea si mie sa merg cu o fata la un film, dar trebuie sa ma multumesc cu DVD-ul de acasa si cu jocurile de pe calculatorul meu portabil... Si cu menajeria. Am un catel, Happy, il aruncasera unii dintr-un taxi, mi s-a facut mila si l-am luat acasa. Mai am un motan birmanez si un papagal, Blue, pe care mi l-a facut cadou Marius de la Akcent."

Ce-ar fi daca, de miine, s-ar pricopsi cu o vacanta de o luna? "As pleca, oriunde... Si la Caracal, si la Buciumeni... Adevarul e ca as merge in Caraibe, dar nu se poate. Am 28 de ani si n-am fost decit in Grecia. Si tare mi-ar placea sa vad lumea!" Care a fost cea mai mare suparare a lui in ultimul timp? "Eu locuiesc in Pantelimon. Si mi-a zgiriat unul masina, cit e de lunga! Nu m-am suparat ca mi-a zgiriat-o, ci pentru ca a scris `Play back`, ceea ce e o mare minciuna! Noi nu facem niciodata play back, din respect fata de publicul care ne bombardeaza cu maimutoi de plus si flori." In rest, oficial, ii merge bine si traieste cu certitudinea ca trupa Simplu nu face parte din specia efemeride. Pe buna dreptate. O atesta primul album din trilogia "Febra Simplu".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.