Daca majoritatea VIP-urilor aleg, in plin sezon estival, sa-si odihneasca inteligenta la umbra unui palmier pe o insula insorita, Madalin Voicu incearca sa resusciteze muzica romanesca.

Politicianul-muzician va fi si in acest an presedintele juriului de la Mamaia, dar le va oferi romanilor si doua noi albume.

Si daca trupa Madrock care il are ca lider pe simpaticul politician ne va face la sfarsitul lunii septembrie sa ne miscam pe ritmuri rock, pe celalalt, ne vor zdruncina amintirile interpreti consacrati din muzica lautareasca. ''Nu ma dau pe mana unor case de discuri care exploateaza solistii. Eu sunt mai traditionalist, asa ca voi lucra tot cu Electrecordul.

De aceasta data, albumul pe care il voi scoate alaturi de trupa mea nu va contine numai cover-uri, ci si doua compozitii proprii. Desi rock' n' roll-ul nu se prea poate canta in romaneste, eu va pregatesc cateva surprize'', ne-a marturisit artistul. Si pentru ca tine la calitate, pe langa costurile suportate de casa de productie, politicianul nu ezita sa investeasca in jur de 10 mii de dolari in fiecare material.

Zavaidoc ajunge la CNC

Madalin Voicu nu a renuntat nici la Zavaidoc. Proiectul va fi inaintat in toamna la CNC . Simpaticul politician va canta si va dansa de dragul artei chiar in rolul celebrului rapsod.

"Dorinta de a face film are o motivatie artistica si culturala. Prin intermediul lui Dan Pita, care va fi regizorul acestei pelicule, vreau sa readuc in constiinta publicului un personaj care si-a lasat amprenta in cultura romaneasca, aflata in prezent intr-o cadere libera.

Zavaidoc a trait in perioada interbelica si a raportat succese atat in tara, cat si peste hotare", ne-a spus politicianul-muzician.

Pe langa Madalin Voicu, distributia va cuprinde nume ca Stefan Banica jr., Florin Piersic, Loredana.
Costurile intregii productii se vor ridica la doua milioane de euro.

Nu renunta la Mamaia

Presedintele juriului la Festivalul Mamaia, Madalin Voicu va incerca si in acest an sa separe neghina de grau si sa ofere un premiu de 1.000 de euro artistului care il va impresiona. Dupa preselectie, in concurs, la sectiunea de interpretare au ramas 19 candidati dintre cei 80 inscrisi, iar la creatie juriul a ales 16 piese dintre cele 109 prezentate.

Cele 16 piese care vor intra in competitie la creatie sunt: Tu esti mi corason (muzica Adrian Cristescu, Silviu Paduraru, versuri Adrian Cristescu, Silviu Paduraru, George Mihalcea), Chiar daca pari nebun (muzica Andrei Tudor, JAZZ IY UP, versuri Andreea Andrei), Oare (muzica si versuri trupa Conekt), Clipe cu tine (muzica si versuri Costi Ionita), Vreau sa te regasesc (muzica Daniel Alexandrescu, versuri Daniel Alexandrescu si Mircea Presel), Tot ce vreau, vreau (muzica Daniel Alexandrescu, versuri Radu Fornea, Mircea Presel), Aproape de cer (muzica Ionel Tudor, versuri Andeea Andrei), Zi de zi (muzica si versuri Jimi Laco), Muza mea (muzica Marian Tascau, versuri Kamara), Acolo unde stii (muzica si versuri Mihai Alexandru), Poti visa (muzica Mihnea Irimia, versuri Cristina Sarmei), Mi-a ramas doar amintirea ta (muzica Nicolae Caragea, versuri Viorela Filip), De dragul tau (muzica si versuri Ovidiu Komornic), Rece ghetar (muzica Radu Ionut, versuri Radu Aurel), Fata stie ce vrea (muzica Rares Timis, Horea Pascu, Emanuel Mirea, versuri Emanuel Mirea), Numai tu (muzica Serban Georgescu, versuri Simona Nae).

Si pentru ca orice concurs care se respecta are nevoie de un bufon, acesta va fi Horia Brenciu. Fostul moderator de la TVR va face oficiile de gazda.

Festivalul se va desfasura in perioada 23-26 august.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.