Desfasurat in perioada 23-26 august, “Festivalul Mamaia” se anunta de pe acum o editie interesanta. Juriul preselectiei la “Festivalul Mamaia 2006” a ales: 19 candidati dintre cei 80 inscrisi la sectiunea de interpretare si 16 piese dintre cele 109 prezentate in concursul de creatie. “Va fi unul dintre cele mai bune festivaluri de pana acum”, marturiseste un membru al juriului, dupa incheierea preselectiei. Prezentator va fi Horia Brenciu.

La preselectia pentru sectiunea de interpretare s-au prezentat nu mai putin de 80 de concurenti, pregatiti cu toate actele, CD-urile si vocile proprii sa evolueze in fata unui juriu cu care unii dintre ei se vor intalni si pe litoral. In urma preselectiei, membrii juriului au constatat ca exista o impresie gresita despre muzica promovata de Festivalul Mamaia.

Tinerii considera ca vor face impresie daca isi aleg piese foarte grele, mai vechi, care le solicita vocea. Pentru preselectie, au fost alese piese ale Doinei Badea, Monicai Anghel, Elenei Carstea, piese pentru care s-au facut eforturi sa se imite interpretii originali atat ca voce, cat si ca miscare scenica si gesturi. Unul dintre motivele pentru care evenimentul si-a castigat notorietatea prin faptul ca promoveaza toate genurile de muzica usoara, iar concurentii isi pot demonstra calitatile vocale si intr-un mod mai original.

La sectiunea creatie au fost inscrise 109 piese. In urma audierii tuturor pieselor, au fost selectate 16 melodii care vor delecta publicul de la Mamaia. In alegerea pieselor castigatoare, s-a pus accent pe originalitate si pe potentialul melodiilor de afirmare in topurile preferintelor publicului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.