La preselectia pentru sectiunea de interpretare s-au prezentat nu mai putin de 80 de concurenti, pregatiti cu toate actele, CD-urile si vocile proprii sa evolueze in fata unui juriu cu care unii dintre ei se vor intalni si pe litoral. In urma preselectiei, membrii juriului au constatat ca exista o impresie gresita despre muzica promovata de Festivalul Mamaia.

Tinerii considera ca vor face impresie daca isi aleg piese foarte grele, mai vechi, care le solicita vocea. Pentru preselectie, au fost alese piese ale Doinei Badea, Monicai Anghel, Elenei Carstea, piese pentru care s-au facut eforturi sa se imite interpretii originali atat ca voce, cat si ca miscare scenica si gesturi. Unul dintre motivele pentru care evenimentul si-a castigat notorietatea prin faptul ca promoveaza toate genurile de muzica usoara, iar concurentii isi pot demonstra calitatile vocale si intr-un mod mai original.

La sectiunea creatie au fost inscrise 109 piese. In urma audierii tuturor pieselor, au fost selectate 16 melodii care vor delecta publicul de la Mamaia. In alegerea pieselor castigatoare, s-a pus accent pe originalitate si pe potentialul melodiilor de afirmare in topurile preferintelor publicului.