Chinezii sarbatoresc in aceasta noapte trecerea in "Anul Cocosului", an despre care cei mai multi dintre astrologi spun nu va fi la fel de dezastruos, precum 2004 care a fost "Anul Maimutei". "Anul care vine va fi mai putin incarcat de evenimente negative si catastrofe, asa cum a fost anul care tocmai se incheie", spune Raymond Lo, un maestru de feng shui (o practica straveche conform careia norocul poate fi "ajutat" prin asezarea corecta a diferitelor obiecte). "Vor avea loc mai multe incercari de a restabili pacea, mai multe compromisuri si mai multe negocieri. Este foarte posibil ca in acest an in Orientul Mijlociu situatia sa se schimbe in bine", adauga Lo. El mai precizeaza ca, tot intr-un an al cocosului, 1945, dictatorul nazist Adolf Hitler a murit iar cel de-al doilea Razboi Mondial a luat sfarsit.

Peter So, un alt maestru celebru de feng-shui din Hong Kong, printre ai carui clienti se numara diva pop Faye Wong si actrita Michelle Yeoh, spune ca "2005 va fi mai putin problematic, dar ramane totusi un an al miscarilor telurice". Unele dintre cele mai puternice miscari de pamant s-au petrecut intr-un alt an al cocosului, 1957, cand in Alaska s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 9,1 grade pe scara Richter. In acelasi an, peste un milion de oameni au murit in urma unei pandemii globale. Tay Thong, un alt expert in feng shui din Singapore, spune ca Osama ben Laden, nascut sub semnul Cocosului, isi va continua actiunile criminale, dar anul acesta va fi mult mai vulnerabil si mai putin norocos decat in anii trecuti din cauza semnului sau zodiacal. "Ne asteptam ca lupta impotriva terorismului sa inregistreze cateva victorii notabile in 2005", mai spune el.

Maestrii malayezieni de feng shui sunt de parere ca "Anul Cocosului" va fi unul deosebit de benefic pentru industriile care lucreaza cu lemn, metale, etc. Oamenii de afaceri vor avea atat de multa treaba incat nici "nu vor mai avea timp sa manance", spune Tay, adaugand ca "semnul cocosului simbolizeaza, printre altele, si elementul aurului, care se refera la piele si aspect fizic. Asta inseamna ca si industriile showbizului, publicitatii si cosmeticelor vor avea un an deosebit de bun". Printre personalitatile care s-au nascut sub acest semn se numara cantaretul jamaican de raggae Bob Marley, solistul britanic Eric Clapton, starul rock Van Morrison, casigatorul premiului Nobel pentru Literatura William Faulkner si actritele Jennifer Aniston, Katharine Hepburn si Michelle Pfeiffer.

Ca in fiecare an, cea mai mare migratie umana de pe planeta are loc cu ocazia Anului Nou chinezesc, sarbatoare petrecuta in mod traditional in familie ca si Craciunul de catre crestini. Autoritatile chineze prevad ca se vor face 1,97 miliarde de deplasari cu autobuze, trenuri, vapoare sau avioane intr-o singura luna.

Pentru a ajunge acasa in aceasta seara, chinezii care muncesc in unele cazuri la mii de kilometri de domiciliul lor, calatoresc mai multe zile in trenuri sau autobuze supraincarcate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.