Presedintele SUA, George W. Bush, a surprins societatea americana cu gusturile sale literare. Surse apropiate celui mai puternic om al planetei au declarat ca liderul Statelor Unite se delecteaza la ora actuala cu o carte care abunda in scene de sex si betii. Informatia este cu atat mai surprinzatoare cu cat liderul american este cunoscut drept un om foarte religios. Cotidianul de larga circulatie "International Herald Tribune" noteaza ca lecturile favorite ale actualului presedintele american sunt cartile de istorie americana si Biblia.

Versiunea oficiala a Casei Albe este ca la ora actuala pe noptiera presedintelui se afla numai trei carti: "His Excelency: George Washington" a lui Joseph J. Ellis, "Alexander Hamilton" scrisa de Ron Chernow si in principal Biblia. Din lista oficiala lipseste cartea lui Tom Wolfe "I Am Charlotte Simmons", un volum care a facut valva in cercurile literare americane. Cartea este povestea unei tinere din Carolina de NordCharlotte Simmons, care reuseste sa intre la facultate si trebuie sa se integreze in sistemul fratiilor, obisnuit in invatamantul superior american. Dupa ce reuseste sa treaca peste socul initial, al petrecerilor salbatice inecate in sex si bautura, eroina isi desarvarseste prima experienta amoroasa in bratele unui coleg beat. Scena de sex e descrisa pe parcursul unui intreg capitol.

Conform ziaristilor de la "International Herald Tribune", motivul pentru care presedintele american, cunoscut ca un om religios, este interesat de acest volum ar fi acela ca insusi Bush, pe vremea cand era student la universitatea Yale, a trait o istorie asemanatoare. Cotidianul speculeaza faptul ca Bush ar fi interesat de viata sociala a celor doua fiice ale sale, amandoua absolvente ale unor prestigioase universitati. Casa Alba a refuzat sa dea un raspuns oficial cu privire la interesul presedintelui pentru astfel de carti care cu usurinta pot fi considerate nepotrivite pentru moralitatea pe care George W. Bush o afiseaza. Nici autorul cartii nu a putut explica interesul pe care presedintele il arata fata de opera sa. Wolfe nu este strain de Casa Alba. Autorul, un fan declarat al presedintelui, a fost invitat la sediul presedintiei de catre prima doamna a SUA, Laura Bush, pentru a tine un discurs.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.