"Am fost la casting de citeva ori - spune actrita - si m-am bucurat cind mi s-a propus acest rol, pentru ca ma provoaca destul de mult. Greta este un personaj complex, destul de greu de citit la prima vedere, de aceea jocul meu trebuie sa fie nuantat, astfel incit spectatorul sa gaseasca, mai tirziu, cheia unora dintre reactiile ei, destul de greu de inteles, altfel…

Seamana putin cu mine, pentru ca e un personaj care nu actioneaza previzibil, o femeie care si-a luat viata in propriile miini si vrea sa-si construiasca o cariera prin propriile forte, desi tatal ei, directorul spitalului, ii pune bete in roate si ii face zile fripte in spital, fiindca ar vrea ca fiica sa sa opteze pentru o viata mai usoara". Scenaristii vor o Greta de 30 de ani, nu atit frumoasa, cit interesanta si, in orice caz, prea putin preocupata de maruntisuri tipic feminine, cum ar fi moda, birfa, cochetaria.

"Subiectul nu este unul de telenovela - precizeaza Daniela Nane - pentru ca trateaza fara ocolisuri drama medicilor din spitalele noastre de urgenta, care trebuie sa se lupte cu boala, moartea, mizeria, sistemul si, nu in ultimul rind, cu propriile slabiciuni". Totusi, dramatismul situatiei va fi facut mai… "comestibil" prin micile povesti ale personajelor ce se vor perinda de-a lungul celor 15 episoade ale serialului.

Cum era de asteptat, Greta va trai o poveste sentimentala: "Intre ea si un alt personaj central al filmului, medicul primar Radu, exista o tensiune sexuala nemarturisita. Cel care il va interpreta pe Radu este actorul Florin Piersic Junior.

Ne-am mai intilnit la lucru, pe scena Teatrului Bulandra, cind am jucat impreuna stagiuni la rind in spectacolul «Patul lui Procust», in regia minunata a Catalinei Buzoianu. Am discutat de multe ori cu Florin despre eventualitatea unui proiect in care sa fim implicati amindoi si, iata, materializarea dorintelor noastre vine de la Televiziunea Romana si de la faptul ca regizorului Andrei Zinca i s-a parut potrivit sa ne distribuie in aceasta formula. Sint bucuroasa ca voi juca in serial alaturi de colegi pe care ii pretuiesc foarte mult: Claudiu Istodor, Catalin Paraschiv, Adriana Titieni…" Cum filmarile vor incepe in prima saptamina a lunii august, Daniela se grabeste sa mai "fure" citeva zile de vacanta cu baietelul ei, Codrin.

Apoi, pustiul va ramine cu bunicii, iar Daniela se va arunca in viltoarea filmarilor. Si n-o sa fie tocmai usor, pentru ca mai are de terminat lucrul la filmul lui Marius Barna, "Dincolo de America": "Impreuna cu echipa de la Paradox Film trebuie sa facem o deplasare la New York. Va fi foarte obositor, pentru ca, din cauza filmarilor la TVR, nu voi putea sa stau mai mult acolo: zbor o zi, apoi filmez o zi iar in a treia zi ma intorc in studiourile ABIS din Bucuresti, ca sa-mi pun din nou halatul de medic la urgenta".