Mi-am amintit o chestie pe care-am auzit-o pe OTV, la ziua lui Adrian Paunescu. A zis-o insusi bardul si suna cam asa: "Ne-au luat pasapoartele, pe-al meu si pe-al Carmenei". Pai, domnu’ poet care patriotismul este el viata dumneavoastra, nu se zice niciodata "Carmenei". Carmen, Alice, Ingrid si altele citeva sint printre putinele substantive proprii feminine care, la dativ-genitiv, iau o forma masculina. Se zice deci "lui Carmen", "lui Alice" si asa mai departe. Bine ca nu i-ati scris poezii sotiei dumneavoastra, ca ar fi luat-o razna cu capul corectorii celor 467 de volume semnate Adrian Paunescu. Sau sint mai multe?

Pe PRO TV, intr-o frumoasa seara de vara, Romica Tociu cerea de nevasta un travestit, iar Cornel Palade ii vorbea Andreei Banica cu "Auzi, fa?". Nu ma leg de travestit, ca nu-l cunosc, dar pe Andreea Banica o stiu si ma simt obligata sa-i iau apararea. Pai, bine, oameni buni de la PRO TV, nu va e rusine sa va bateti joc de fata? I-ati dat un rol in sitcom ca sa i se vorbeasca asa urit? Tare mi-e mila de ea, saracuta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.