Dan Helciug, solistul formatiei Spitalul de Urgenta, risca trei ani de inchisoare, dupa ce a fost prins, in urma cu doua saptamini, conducind cu permisul auto suspendat, sustin surse din politia rutiera citate de NewsIn. Situatia in care se afla cintaretul nu face decit sa adauge inca un VIP la lunga lista a vedetelor prinse in off-said de agentii de la Rutiera, dar de fiecare data cei prinsi cu mita in sac au grija sa infirme sau sa ocoleasca realitatea prin declaratii evazive. Un lucru este cert insa, anul acesta foarte multe VIP-uri au cazut in plasa Politiei Rutiere.

A condus cu permisul suspendat

In data de 14 mai, politistii din Giurgiu i-au retinut lui Dan Helciug permisul de conducere auto, pentru 90 de zile, din cauza vitezei excesive. In urma cu 10 zile, insa, Helciug ar fi fost depistat in zona Aviatorilor, din Capitala, conducind fara permis, asa incit politistii i-au deschis dosar de cercetare penala pentru ca a condus avind permisul suspendat, potrivit NewsIn. Conform art. 78, alineat 2, din Ordonanta de Urgenta 195/2002, Dan Helciug risca intre sase luni si trei ani de inchisoare, sau o amenda penala. Contactat de "7 plus", Helciug s-a rezumat in a declara doar ca informatia este falsa, incheind rapid convorbirea pe motiv ca nu mai are baterie la telefonul mobil.

Colectie de permise auto VIP

Anul acesta, foarte multe VIP-uri au ajuns in situatia de a le fi suspendat permisul de condu-cere din diferite motive: viteza excesiva, conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice etc.. Multi au fost cei care s-au simtit lezati de faptul ca Politia Rutiera si-a facut datoria, dar si mai putini au recunoscut ca au gresit si, implicit, au felicitat agentii. Daca inainte cintaretii, de exemplu, se laudau in stinga si in dreapta ca au scapat de suspendarea permisului cu un CD facut cadou agentului de la circulatie sau cu un autograf, deci pe ochi frumosi, acum nu mai merge.

Cel putin in ultimul an, Politia Rutiera si-a facut un tel din a colectiona permise auto de VIP-uri. Nume ca al lui Cornel Dinu, Silviu Prigoana, Cristian Chivu, Ioana Basescu, Andrei Gheorghe, Liviu Mihaiu sau Mircea Toma nu i-au impresionat deloc pe politisti. Se pare ca doar manelistilor nu li se prea intimpla nimic tinind cont de cazurile celebre in care unul a intrat intr-o turma de oi, altul conducea fara permis, iar un altul isi trasese numar "personalizat" la masina, in dispretul deplin al legii.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a socat si el o tara intreaga atunci cind s-a urcat baut la volan, dar a ramas cu permisul in buzunar. Un lucru e sigur: nici in timpul regimului comunist, cind pilele erau in floare, nici dupa revolutie, cind politistii parca aveau un complex in fata VIP-urilor de orice fel, vedetele nu prea au avut probleme dupa nazbitiile facute la volan. Ani de-a rindul, romanii aflau din presa despre vedete im-plicate in accidente de circulatie, mai usoare sau mai grave, dar aproape niciodata nu aflau si despre sanctionarea vinovatilor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.