Nu vede lucrurile urite si declara ca povestile despre betie nu au nimic autobiografic. In plus, nici nu crede ca este o vedeta.

Cit de prosti sint moldovenii?

Nu as putea sa dau niciodata raspunsul la asa ceva. Eu nu vad lucrurile urite. Pentru mine, toti oamenii sint buni.

Desi in piesele tale unii sint buni, altii rai.

In piesele mele, nu. Eu fac o ironie doar asupra bauturii. Cum au fost: prietenii, tata, i-am descris. Nu am personaje negative.

"Beu, beu, beu, beu"

Bautura nu falsifica omul?

Eu nu cint despre bautura. Eu fac o ironie. Eu singur sint un om care nu beau si nu stiu daca am baut vreodata.

Dar bautura e pomenita in piesele tale.

E doar ironie. Nu am spus nici un cuvint de rau de nimeni. Niciodata nu am spus si nu voi spune, chiar daca raul va aparea in fata, ochii mei n-o sa-l vada. Viata e prea scurta ca sa nu vezi atitea lucruri frumoase.

Ce lucruri urite vedem noi si tu le crezi frumoase?

Eu ma bucur de fiecare lucru. In jurul meu se intimpla numai lucruri frumoase. Poate eu nu le vad pe cele urite. Poate sint multi oameni rai in jur, dar eu nu-i vad. Si asta ma ajuta sa am o dispozitie buna. Asa vad ochii mei.

Dar e ciudat ceea ce spui. Ironia atunci la ce anume ajuta? De la ironie astepti indreptarea lucrurilor?

Eu nu fac explicatii la lucrurile pe care le creez, fiindca fiecare vers aparte e inteles aparte. Fiecare ascultator se regaseste in versuri cum vrea el. Daca as explica lucrurile din cintecele mele, ar incepe oamenii sa fie dezamagiti. Cel mai mult ma bucura ca, de cind am aparut eu pe piata cu ironia la bautura, nu s-au inmultit bautorii.

"Nu sint o vedeta"

Concertele, vinzarile-record de CD-uri nu ti-au sucit mintea?

Eu nu "am reusit". Sa reusesti sa te schimbi - iata un efort. As vrea ca niciodata viata sa nu-i spuna sufletului meu ca sint o vedeta. Sint simplu, asa cum sint. Succesul nu m-a schimbat deloc.

Banii nu ti-au sucit mintea?

Nu. Niciodata. In jurul meu e normal sa se schimbe lucrurile. Dar sufletul a ramas acelasi. Nu s-a schimbat nimic. Vedeti, eu nu am lucrat cu proiecte... Eu am facut niste piese simple pentru sufletul meu. Eu vad succesul, dar nu vreau sa-l simt. Sint fericit ca lumea ma recunoaste, dar nu intr-atit incit sa mi se schimbe ceva in viata. Eu nu cred ca succesul mi-a luat-o inainte.

Ce vezi cind stai pe scena?

Nimic. Ma uit la toti, nu vad pe nimeni. La mine cuvintele sint legate unele de altele si, ca sa nu uit ceva, trebuie sa-mi imaginez ceea ce cint. Daca m-as uita concret la cineva, as pierde firul de mesaj. Emotiv ca mine nu e nimeni pe lumea asta. In cele peste 400 de concerte am simtit aceeasi emotie.

"Amintiri din copilarie"

Lumea copilariei tale a murit?

Da. Foarte multe s-au schimbat acum. Pe copiii de azi nu-i poti rupe de la computer, de pe Internet. Noi nu aveam nimic. Ma bucuram de orice, fiindca nu era nimic.

Fericirea?

Azi omul se bucura de altceva. Eu o lansez pe fiica mea Cleopatra. Ea are o piesa: "Stam toata viata la monitoare, avem toata lumea la picioare, dar nu stim ce se-ntimpla dupa geam, acolo unde pe o frunza buburuza cu buburuzul discuta."

Ce te-a apucat cu Zale?

Nimic nu m-a apucat. Hip-hopul mi-a placut de cind s-a nascut hip-hopul si de cind m-am nascut eu. De mult voiam sa fac hip-hop. Managerul meu stia de asta si intimplarea a fost sa ma intilnesc cu Raku, Yolo si Christu.

Partenerii de proiect ai lui Stratan, Raku, Yolo si Christu, de la Zale, cred in protest si vorbesc "pe bune" despre injustitie.

Cit de rai sinteti?

Ca orice om. Ideea e sa ajungem baieti buni pina la urma.

Hip-hopul presupune protestul.

Vrem sa impartasim pur si simplu idei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.