Premiile Oscar nu sunt lipsite, de-a lungul timpului, de "perle de intelepciune" cu care se prezinta actorii cand inmaneaza sau cand primesc mult-ravnitul trofeu. O selectie a celor mai "stralucitoare" perle a fost facuta de SkyNews online, care il plaseaza pe Robin Williams in fruntea listei. Acesta a spus, in cadrul celei de-a 71-a editii a premiilor Oscar, inainte sa deschida plicul pentru a anunta cea mai buna actrita intr-un rol secundar: "Ma simt ca Adam atunci cand i-a spus Evei: "Sustine-ma, nu stiu cat de mare va deveni...""

Regretatului Johnny Carson i-a scapat o perla memorabila la ceremonia din 1979, cand a spus: "Bine ati venit la Premiile Academiei Americane de Film pentru doua ore stralucitoare de distractie care va dura peste patru ore..." In 2003, Billy Crystal se incurca in politica, declarand: "In ciuda a ceea ce spune Wall Street Journal, premiile noastre sunt cel mai bine pastrat secret din America, cu o posibila exceptie a faptelor lui George W. Bush din anii 70". Bob Hope, cel care a fost gazda ceremoniei din 1965, prima editie televizata "color", a anuntat publicul: "Aceasta este prima editie in care ii puteti vedea pe cei care pierd cum se fac verzi la fata".

Discursul lui Alec Baldwin din 2004, cand a primit premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, a uimit prin franchete: "Intr-o zi depui o cerere de angajare pe post de chelner, iar in alta esti nominalizat la Oscar. Afacerea asta este o nebunie". Humphrey Bogart a oferit, in 1951, reteta pentru a depista cel mai bun actor: aceea de a-i pune pe toti actorii sa il interpreteze pe Hamlet. In acel an, Bogart a castigat premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul din "The African Queen". Louise Fletcher a declarat, in 1976, cand i-a fost inmanat premiul pentru cea mai buna actrita din "Zbor deasupra unui cuib de cuci": "As vrea sa-i multumesc lui Jack Nicholson pentru ca m-a facut sa ma simt ca intr-o clinica de boli mintale. Imi place sa ma urati". Roberto Benigni si-a impartasit bucuria pentru castigarea Oscarului pentru "Viata e frumoasa" in felul urmator: "As vrea sa fiu Jupiter si sa rapesc pe toata lumea de aici si sa o duc in cer si sa fac dragoste acolo cu toti". Sally Field, care a castigat Oscarul pentru cea mai buna actrita, in 1984, pentru "Locuri in inima", nu s-a lasat mai prejos. Ea s-a adresat publicului: "Prima data nu am simtit-o, dar acum o simt si nu pot nega faptul ca va place de mine - in momentul acesta va place de mine!".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.