Asta seara, incepand cu ora 21.45 (ora Romaniei), se desfasoara la Atena Concursul Eurovision, editia 2006. Reprezentantii a 24 de tari se vor intrece pentru a obtine unul dintre cele mai bune locuri in clasamentul final. Mihai va fi numarul 12 in concurs si va intra pe scena exact inaintea spatiului publicitar. El va fi insotit de 5 dansatori profesionisti, care vor asigura o coregrafie ce imbina elemente de break-dance cu elemente de balet.

Joi seara s-a desfasurat semifinala concursului, in care s-au desemnat cei zece concurenti care vor intra in finala alaturi de cei 14 calificati din concursul de anul trecut. Acestia sunt: Rusia (locul 10 in finala), Macedonia (locul 11), Bosnia si Hertegovina (locul 13), Lituania (locul 14), Finlanda (locul 17), Ucraina (locul 18), Irlanda (locul 21), Suedia (locul 22), Turcia (locul 23) si Armenia (locul 24).
Mihai Traistariu s-a declarat surprins de unele dintre rezultatele semifinalei, dar si incantat totodata ca unele dintre pronosticuri i s-au confirmat. Cea mai mare surpriza a serii a constituit-o, pentru toti membrii delegatiei, inclusiv pentru Mihai, eliminarea Belgiei, care era considerata una dintre favorite. "Faptul ca reprezentanta Belgiei, una dintre favorite, ca si mine, nu a intrat in finala, m-a cam pus pe ganduri. Probabil ca a contat faptul ca era cam crispata. Nu prea am dormit aseara, gandindu-ma ca va trebui sa lucrez mai mult la expresivitate, sa comunic mai bine cu camera", a declarat Mihai intr-un interviu acordat TVR.

"Tornero" a fost cantata de toata sala

Dan Manoliu, seful delegatiei romane, spune ca aceasta nu este una dintre cele mai rafinate editii ale Eurovisionului, in sensul ca vestimentatia si scenografia concurentilor reprezinta inventii care mai de care mai ciudate. La repetitii, nu au lipsit nici momentele memorabile, cum ar fi reactia de respingere a salii la aparitia pe scena a reprezentantei Islandei sau interpretarea la unison a refrenului melodiei noastre, "Tornero", de catre cei peste 14.000 de spectatori.

De altfel, "Tornero" a fost singurul refren din prezentarea melodiilor din finala la care s-a cantat. Mihai este increzator in sansele sale, iar reactiile venite din toate partile il fac sa spere in continuare la un loc pe podium. "Eu am venit sa castig sau cel putin sa ma clasez intre primii patru. Oricum, si daca rezultatul nu va fi cel dorit, cred ca "Tornero" imi ofera sansa de a deveni un nume recunoscut la nivel international. Am primit deja semnale in acest sens - o companie care realizeaza ringtone-uri pentru Cosmote m-a contactat ca sa achizitioneze drepturile pentru Tornero si sa o ofere romanilor din Grecia", a spus Mihai. "Casa de discuri a trupelor Aqua, Hush, Safri Duo, mi-a trimis o propunere pentru un contract de licentiere a melodiei in Europa. Asta inseamna ca melodia si vocea mea au potential si chiar daca nu vor fi in top la Eurovision vor ajunge in topurile muzicale de pretutindeni, in Europa", a mai spus el.

Mihai este sustinut de presa din Europa

Ieri, Mihai a intrat in direct prin telefon la emisiune "Tonomatul dp2" si a spus ca se simte foarte bine si ca nu se teme de vreun concurent anume. Mihai este unul dintre marii favoriti la casele de pariuri si, in acest sens, a spus ca se intalneste cu diverse persoane care ii spun "ai grija ce faci, c-am dat bani cand am pariat pe tine".

In cursul zilei de joi, Mihai si echipa sa au participat la o intalnire cu membrii comunitatii romanilor din Atena, la Ambasada Romaniei. Ambasadorul, angajati ai amabasadei si romani din Grecia, in total aproximativ 50 de persoane, au venit special ca sa ii cunoasca pe Mihai, trupa Big Bounce si coordonatorul acesteia, CRBL. Mihai a jucat rolul de purtator de cuvant al delegatiei noastre si si-a prezentat echipa, a dat interviuri pentru jurnalistii unei publicatii a comunitatii romane, pentru mass-media din Marea Britanie si din Grecia. In acelasi timp, si-a continuat munca de reporter pentru TVR si a luat interviuri, inclusiv ambasadorului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.