Eu, Eugen Istodor, am piratat mult timp HBO, luind de la rromi experti decodoare. De doi ani mi-am facut abonament HBO, asa ca, legal, pot sa-l iau la intrebari pe George Vascan, managerul HBO in Romania.

In ultimii doi ani, am actionat cu consecventa in directia aceasta. Iar rezultatele au inceput sa apara. Daca acum doi-trei ani aveam o rata a pirateriei de 1 la 6 (un abonat-sase pirati), acum sintem la o rata de 1 la 4. Nu uitati - tehnologia folosita de unii operatori de cablu inca permite piratarea; apoi, in ultimul timp, acest domeniu a fost in sfirsit reglementat. Si foarte riguros. HBO Romania a avut o contributie majora. Am facut lobby, precum si seminarii de constientizare cu politistii, procurorii si judecatorii, campanii de public etc. Pe de alta parte, nu cred ca e menirea HBO sa fie politistul urbei. Noi vrem sa fim asociati cu timpul petrecut in mod placut, cu divertismentul.

Reteta de afaceri a HBO

Filme blockbuster de la Hollywood (peste 23 de premiere tv pe luna), productii originale HBO, concerte in exclusivitate - peste 10 milioane de dolari americani investiti in Romania. In ultimii doi ani, remarcam un trend ascendent in ceea ce priveste numarul abonatilor, precum si in ceea ce priveste gradul de satisfactie a abonatilor nostri. Peste 80% dintre abonatii nostri sint foarte satisfacuti de programele difuzate de HBO Romania si recomanda HBO prietenilor lor.

HBO, AXN, CineMax

Experienta tarilor cu traditie in acest domeniu a demonstrat ca reteta succesului consta in mare parte in diversificarea ofertei. Nici unul dintre aceste canale nu se canibalizeaza. Fiecare are o oferta diferita, care le completeaza pe celelalte.
Si electronistii nasc HBO

Tind sa cred ca atunci cind este vorba de pozitii de top management, nu te mai angajeaza nimeni doar pentru ca ai terminat o anumita facultate. Am terminat Electronica. In zilele noastre, managerii sint alesi pentru abilitatea si pentru viziunea in a conduce o afacere. De retinut totusi ca sint multi absolventi de Electronica in peisajul autohton in fruntea unor companii nationale sau internationale de succes. Eu ma pricep sa coordonez si sa inspir o echipa de oameni care stiu si se pricep mai bine decit mine la televiziune.

Filosofia de viata

A sti inseamna a putea daca stii cu adevarat CUM sa vrei.
Salariul

Suficient ca sa imi procur cartile preferate.
Reteta succesului

Cred ca succesul se poate realiza de toti aceia care inteleg si aplica cu perseverenta urmatoarea idee: un gram de practica valoreaza cit tone de teorie.
Top 3 filme

"Gladiator", "Calauza", "Declaratie de dragoste".
Top 3 calatorii

Calatoresc mult. Mai ales in scop de afaceri. Totusi, putine dintre aceste calatorii ar putea accede in top. Insa cred ca in fiecare loc poti sa gasesti frumosul sau placutul, pentru ca, nu-i asa?, frumusetea se afla in ochii privitorului!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.