Una dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood, Angelina Jolie, isi va folosi talentul intr-un rol nonfictiv prezentand documentarul european de mare anvergura, despre traficul sexual, realizat pentru canalul de muzica si divertisment pentru tineret, MTV Networks Europe.

Documentarul va fi transmis de MTV in Romania pe 10 si 13 februarie 2005, incepand cu ora 21,00. "Inhuman Traffic" este un documentar de 30 de minute, care prezinta nerespectarea drepturilor umane prin traficul de persoane si in special a traficului cu femei in vederea exploatarii sexuale. Creat de Fundatia MTV Europa, "Inhuman Traffic" va fi difuzat prin toata reteaua MTV din Europa, estimandu-se a fi vizionat in 146 milioane de case. Documentarul va fi disponibil incepand cu 10 februarie si on-line, putand fi preluat si difuzat gratuit de posturile din lumea intreaga. "Inhuman Traffic" reprezinta proiectul de debut al campaniei EXIT, a MTV Europe, pentru stoparea traficului si a exploatarii. Campania EXIT este o initiativa multimedia menita sa atraga atentia si sa previna in legatura cu traficul uman si exploatarea sexuala a tinerilor din Europa. Conform estimarilor, traficul uman aduce organizatiilor criminale, la nivel mondial, un profit anual de aproximativ noua9 miliarde de euro.

Angelina Jolie, un adevarat avocat al dreptatii si al protejarii drepturilor oamenilor, s-a implicat in proiectul "Inhuman Traffic" in 2004 dupa ce a aflat de campania EXIT si de filmarea documentarului. Alte elemente ale campaniei EXIT vor include si "Vieti paralele", o serie de cinci scurte filme ce transmit mesaje clare impotriva traficului si care vor fi difuzate de toate retelele europene MTV incepand cu martie 2005. Aceste filme vor cuprinde "Pretul platit", un film ce are menirea de a atentiona tinerii din Europa asupra rolului pe care il pot juca in traficul uman daca aleg sa plateasca pentru sex si "Ziua Judecatii" ce promite toleranta si compasiune pentru victimele traficului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.