Codin Maticiuc, zis "Poponet", considerat "baiatu’ lu’ tata", care-si innoieste parcul de masini de lux si iubitele precum altii garnitura de sosete, are numele trecut pe cel putin trei firme cu vechime in economia noastra de piata. El apare actionar alaturi de un veteran al spionajului romanesc, membru PRM.

Codin Maticiuc este foarte mandru de colectia sa de masini de lux, careia nu-i rezista nicio frumusete din viata noctura a odraslelor bogatilor Romaniei

"Poponet" are succes la fete. Gina Pistol, Ana Maria Ferentz, Roxana (Trident si vedeta "Playboy") si multe altele s-au plimbat cu limuzinele lui Codin, intre care un Mercedes SL Cabrio, verde metalizat (patru miliarde de lei), un Porsche Cayenne Turbo negru (patru miliarde lei), un Maseratti Spider argintiu, iar ultima, primita cadou de curand de la parinti, este un Ferrari 430 Cabrio, pe care s-a platit, in total, peste sapte miliarde si jumatate de lei.

30 de milioane de euro dintr-o lovitura

Daca fiul isi exhibeaza averea, tatal, Ion Maticiuc, este extrem de discret. Nu apare in topul celor mai bogati romani, desi cifra de afaceri a tuturor firmelor sale depaseste lejer 50 de milioane de dolari. Detine controlul in firme precum Metropolis Real Estate (afaceri imobiliare), grupul "Chematex", "Automatica" SA, "Grivita" SA , "Investrom", "TVM Invest" . In urma cu cateva zile, Ion Maticiuc a ajuns in posesia a circa 35.000 de metri patrati in Sectorul 1 al Capitalei, care au apartinut societatii "Grivita" SA si pe care Maticiuc ii va scoate la vanzare. In aceasta zona a Capitalei metrul patrat se vinde si cu 1.000 de euro, asa ca familia Maticiuc se va imbogati, dintr-o lovitura, cu peste 30 de milioane de euro. La firma lu’ tata (care are 78% din actiuni la Metropolis Real Estate), Codin- "Poponet" detine 6% din actiuni, procent suficient pentru a-si achizitiona o noua limuzina de lux cu care sa ia ochii fetelor.

Codin-"Poponet" si-a depasit "profesorul"

Intre cei cu care a colaborat Ion Maticiuc (seniorul) am gasit doua nume grele ale spionajului romanesc. Primul nume este cel al lui Filip Teodorescu (vicepresedinte al CA de la "Grivita" SA in momentul in care Maticiuc a preluat controlul societatii), iar al doilea este al lui Vasile Valeriu Velciu ( presedinte-director general la Automatica, inainte de preluarea controlului firmei de catre Maticiuc).

Codin- "Poponet" apare si el actionar la doua dintre firmele lu’ tata, dar si la "UNISECURITY" SA, o firma infiintata in 1991, apropiata de holdingul afaceristului moldovean Constantin Iavorsky. La "Unisecurity", unde a fost administrator pana si capitanul (r) SRI Constantin Alexa, Codin-"Poponet" are 50% din actiuni, in timp ce mentorul sau, Vasile Valeriu Velcea, are ceva mai putin : 49,36963%.

Viata de spion

Vasile Valeriu Velcea are o biografie bogata. Intre 1984-1990 a fost secretar economic II la Directia Americana a Ministerului Comertului Exterior. Intre 1993-1994 a fost asociat cu Constantin Iavorsky la "Unicapital", firma pe care o controleaza in prezent. La un moment dat a fost sef al ANSVM (expert la jocul la bursa), apoi director la "Automatica", iar in 2004 a fost primul pe lista PRM pentru functia de senator in judetul Vrancea, dar nu a fost ales. Se consoleaza cu miliardele investite in imobiliare. Si cu decoratia (Ordinul National "Primul Merit", in grad de Cavaler) primita de la Ion Iliescu in ultimele zile de mandat prezidential.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.