Filmul de actiune “16 Blocks” il readuce pe Bruce Willis in rolul care l-a consacrat - acela de erou - si va putea fi vizionat in cinematografele din Romania, de vineri, 12 mai.

La conferinta de presa ocazionata de lansarea filmului "16 Blocks/ Marturie mortala" in Statele Unite, Bruce Willis a declarat ca in viata totul porneste de la bani. "Banii corup. Totul se reduce la bani pentru ca toata lumea are nevoie de bani. Ca sa poti supravietui in lumea asta salbatica, uneori trebuie sa faci niste lucruri incredibile. Chestia asta am explicat-o si prin intermediul personajului meu din 16 Blocks", a spus acesta.

"16 Blocks/ Marturie mortala" releva incredibila poveste a lui Jack Mosley (Bruce Willis), un politist cu slabe sanse sa fie vreodata propus pentru medalia de onoare. In urma celor mai neasteptate rasturnari de situatie, Jack Mosley se trezeste prins intr-o ploaie de gloante apocaliptica, din care numai o forta divina il poate scoate viu. Acesta este un film de actiune, plin de forta si adrenalina, al carui personaj central, un detectiv falit, din New York City, primeste o sarcina simpla, aceea de a escorta un infractor marunt de la Sectia 5 pe Strada Centre, nr. 100, pentru a depune marturie in fata marelui juriu.

Ceea ce incepe ca o sarcina neinsemnata devine un test important pentru personajul Jack, atunci cand acesta descopera ca nimeni nu vrea ca ei sa ajunga acolo. Intre acele 16 strazi, Jack este marcat atat de imprejurari, cat si de tanarul al carui viitor se afla in mainile lui.

Un film despre capacitatea oamenilor de a se schimba
Filmul vorbeste despre relatia dintre doi oameni: un barbat care a avut totul si a renuntat, iar celalalt, un baiat care nu a avut nimic si nu renunta niciodata", spune scenaristul Richard Wenk. Bruce Willis ("Hostage", "Sin City") il interpreteaza pe Jack Mosley, detectivul lipsit de speranta; Mos Def ("The Hitchhikers Guide to the Galaxy"," Monsters Ball") este baiatul care ii schimba total viata lui Jack, iar David Morse ("The Green Mile", "The Negociator") interpreteaza rolul celui care a facut posibil declinul lui Jack.

Producatorul Jim Van Wyck ("Armageddon", "Conspiracy Theory", "Maverick") comenteaza: "Marturie mortala / 16 Blocks" vorbeste despre "capacitatea oamenilor de a se schimba. E de ajuns ca ei sa creada ca asa ceva este posibil". Filmarile principale pentru filmul 16 Blocks au inceput pe 21 aprilie 2005, in Toronto, unde au durat noua saptamani, iar apoi au mai urmat doua saptamani de filmari in Manhattan. In distributie mai apar Jeanna Stern, Casey Sander, Cylk Cozart si David Zayas.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.