Marea revelatie a Oscarurilor de anul acesta, "Crash/ Povesti din L.A" a confirmat in fata intregii lumi ca este ,,Cel mai bun film", cu ,,Cel mai bun scenariu original" si ,,Cel mai bun montaj". Cu Sandra Bullock, Matt Dillon, Ryan Phillippe si Don Cheadle in rolurile principale, filmul marcheaza debutul regizoral al lui Paul Haggis, care printr-un fantastic spirit creativ reuseste sa dea nastere unui film amuzant, puternic si de fiecare data imprevizibil.

Pentru scriitorul/regizor Paul Haggis, scenariul peliculei s-a nascut dintr-un complex de experiente, temeri si observatii personale. Lui Haggis i-a fost furata masina dupa ce a iesit de la un magazin video din Los Angeles. A ajuns acasa, a schimbat toate incuietorile... si apoi a inceput sa se gandeasca la barbatii care ii furasera masina - cat timp au fost prieteni, cum se distrau, daca se considerau niste infractori, cum isi justificau actiunile. Dupa ani de zile, el a hotarat sa scrie despre acest eveniment numai din perspectiva lor. Personajele principale, Ryan (Matt Dillon) si Jean (Sandra Bullock) sunt doi indivizi care apartin unor lumi diferite, pe care, la un moment dat, strada ii aduce fata in fata... "Crash / Povesti din L.A." este o drama urbana in care speranta se stinge, atunci cand este confruntata cu frica si bigotismul.

"Nu vedem nimic rau in a-i judeca pe ceilalti"

"Traiam in Los Angeles de douazeci si cinci de ani si fusesem martor la luptele noastre subtile intre rase si intre clase sociale", spune Haggis. "Vazusem numeroasele modalitati prin care ne discriminam unii pe altii in viata de zi cu zi. Dar abia dupa evenimentele din 11 septembrie am inteles cum sa scriu acest scenariu. Pentru ca filmul nu este chiar despre rase si clase sociale - este despre frica de straini. Este despre intoleranta si compasiune, despre cum ne displace profund sa fim judecati, dar nu vedem nimic rau in a-i judeca pe ceilalti", a mai spus regizorul.

Sandra Bullock, care joaca in film in rolul Jean Cabot, insingurata si suspicioasa sotie a ambitiosului procuror interpretat de Brendan Frasem, crede ca filmul ne reaminteste cat de izolata poate fi viata moderna. "Realitatea noastra este asa de detasata incat cred ca e nevoie de un eveniment catastrofic pentru a ne face sa simtim sau sa recunoastem ce se intampla de fapt", spunea ea. O privire directa si provocatoare la adresa conflictelor sociale complexe din inima Americii, "Crash/ Povesti din L.A" este un film care provoaca audientele sa-si puna intrebari in legatura cu propriile lor prejudecati. Fimul are premiera azi, in mai multe cinematografe din Bucuresti si din tara.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.