In fabuloasa sa cariera celebrul cineast nu a castigat niciodata premiul Academiei Americane de Film

Alfred Hitchcock este in fruntea clasamentului regizorilor care ar fi meritat cel mai mult un premiu Oscar, dar care nu au reusit niciodata sa castige unul, potrivit unui sondaj de opinie realizat de un post de televiziune, citat de BBC online. In ciuda faptului ca a fost nominalizat de sase ori la prestigioasele premii, printre care pentru filmele "Psycho" si "Rear Window", Hitchcock nu a reusit niciodata sa plece acasa cu o statueta a Academiei Americane de Film.

Totusi, Hitchcock a castigat, in 1958, un Glob de Aur pentru spectacolul de televiziune "Alfred Hitchcock presents", precum si o distinctie Cecil B DeMille, in 1972. Pe lista regizorilor carora li s-a refuzat un premiu Oscar se numara si Martin Scorsese ("Goodfellas") si Stanley Kubrick ("A Clockwork Orange"), potrivit topului realizat de Turner Classic Movies (TCM). Topul primilor zece regizori fara un Oscar in palmares, dar care ar fi meritat acest premiu este: 1. Alfred Hitchcock, 2. Martin Scorsese, 3. Stanley Kubrick, 4. Ridley Scott, 5. Tim Burton, 6. Ingmar Bergman, 7. Spike Lee, 8. Mike Leigh, 9. Howard Hawks, 10. Roberto Rossellini.

Actorii care ar fi meritat cel mai mult un premiu Oscar sunt Samuel L. Jackson si Demi Moore, potrivit sondajului amintit. Steve McQueen se afla pe locul doi pe lista actorilor fara un Oscar in palmares, urmat de Richard Burton, acesta din urma fiind nominalizat de sapte ori pentru roluri din filme precum "Who's Afraid of Virginia Woolf" si "Equus". Pe locul doi in lista actritelor fara Oscar se claseaza Sharon Stone, care a fost nominalizata in 1996, pentru rolul din "Casino".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.