Andreea Marin si Ioana Popescu Tariceanu si-au unit fortele pentru a oferi o viata mai buna copiilor din Romania. Sotia lui Stefan Banica jr. va prezenta Gala UNICEF care va avea loc miercuri la Muzeul de Arta. Evenimentul va include un spectacol de moda cu colectiile de primavara-vara 2006 ale designerilor Doina Levintza, Lena Criveanu, HSY si Pal Zileri. Prin Fundatia Copii Sanatosi - Copiii conteaza pe noi, din fondurile stranse, Ioana Tariceanu va achizitiona aparatura medicala (incubatoare, aparatura de monitorizare si aparatura de ventilatie mecanica) necesara sectiei de terapie intensiva din cadrul Spitalului Clinic Filantropia.

''Ca orice mama, mi-am dorit in timpul sarcinii sa nasc un copil sanatos si la termen. Eu am fost o norocoasa. Din nefericire, din cauza unor probleme de sanatate ale mamei in timpul sarcinii, dar si din cauza nivelului de trai scazut al anumitor familii, numerosi copii se nasc prematur", ne-a marturisit sotia primului-ministru. Sumele stranse in urma acestei campanii vor fi donate de catre UNICEF pentru sustinerea unor proiecte in domeniul asistentei prenatale si pentru prevenirea unor boli deosebit de grave la nou-nascuti. Sponsorul principal al evenimentului este Carrefour Romania.

Levintza propune pictura cu aur pe material textil

Doina Levintza prezinta la Gala Unicef 40 de tinute unicat. Prin aceasta noua colectie, creatoarea propune patru stari de spirit si patru tipologii feminine pentru fiecare anotimp in parte. Primavara este anotimpul femeii optimiste, sigure pe ea, care inspira prospetime si impresioneaza prin tinute alb-negru.

Vara se potriveste unei femei tonice si vesele, cu rochii fluide care urmaresc linia corpului si broderii in ton sau contrastante. Toamna este anotimpul femeii sofisticate, mature, pretioase si extrem de elegante care poarta tinute pictate manual, cu aur pe fond negru, maro sau oranj. Iarna surprinde printr-o simplitate studiata, o femeie distanta, imbracata in rochii spectaculoase, de preferinta albe. Majoritatea tinutelor sunt realizate manual, cu detalii si accesorii create pentru fiecare in parte. Nu lipsesc amestecurile de broderie si colaje specifice stilului Levintza, dar si o noua tehnica spectaculoasa, pictura cu aur pe material textil.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.