Liana (Otilia) Patras prezint tirile de la Realitatea TV. Noaptea. Se consider mai mult jurnalist decit vedet. E blond, dar citete Umberto Eco. Toate mainile de pe strad sint ale ei. Nu are permis de conducere. Spre binele public.

Cine eti tu?

"Cine eti, cine sint, ce mai faci, ce mai spun?"... Sint printre versurile pe care le cint Mara impreun cu Zob. Cine m caut dinadins m gsete acolo. Altfel, prezint tirile de sear la Realitatea, prezint minitrii in direct, m acomodez cu analitii i m-am lansat ca ,,specialist" in cutremure. Pentru telespectatorii mei sint ,,fata de la cutremur’’, pentru colegi sint Li, pentru prieteni sint de incredere, iar pentru prinii mei sint cea mai drag.

Ce vrei?

S nu m ingra, s nu in regim, s nu iau pastile, s nu umblu prin ploaie, s nu-mi fie frig, s nu m impiedic, s nu m accidentez, s nu m calce maina, s zbor din avion doar cu parauta. Dar, cel mai mult, s nu renun la televiziune!

Eti blond

Blond, ochi cprui, 26 de ani, Balan, necstorit, un motan - Mitic... "al dracului Mitic".

Msuri

Sint fr msur.

Bani

In materie de bani, sint novice. Am ciiva prieteni care joac la burs. Cu prietenii m am bine, cu bursa, nu. Marele meu avantaj este c am noroc. In dragoste. De ceva vreme ins, pun la cale marea lovitur la Loterie. Va fi lovitura de graie... cu graie. Totul este s speri. Trebuie s am atiia bani incit s pot s fiu i cea mai frumoas, i cea mai deteapt.

Maina

Pe drum, toate mainile sint ale mele. Am inceput s le inv dup caroserie, pentru c la motoare nu m pricep. Nu ineleg, de pild, de ce trebuie s faci mai multe operaiuni pentru acelai lucru. S apei pedala de vitez i s ridici, in acelai timp, piciorul de pe ambreiaj. Apoi s schimbi viteza. E corect, nu? E clar, n-am permis. Anul acesta, serios vorbind, maina este singurul plan onest i realizabil. Imi voi lua carnet i automobil. Mi-am cumprat crile, doar Codul rutier i legislaia. i, dei nu-mi place s triez la cri, le-am lsat deoparte in favoarea unor conductori experimentai: Umberto Eco, Boris Vian, Thomas Gallagher. Spun asta pentru c n-ai vrut s m intrebi nimic despre cri, cum ai intrebat-o pe Gabi Avram.

Televizorul

Este util. Precum Internetul. M uit in special la posturile ni. Sint dependent de ce se intimpl la noi in Realitate...a, la CNN, BBC i la HBO. Cind nu m uit la televizor, ascult radioul sau citesc ziare. Uneori le fac pe toate trei in acelai timp. Nu pricep nimic. Glumesc. Rmine ins o vorb: ,,Ne vedem la televizor!’’

tirile

Sint veti i poveti. Pentru un jurnalist conteaz s fie el primul care d de veste. Restul e poveste! Tot ce vine din urm, background, reportaje, analize, comentarii sint poveti. Frumoase. Mi-ar plcea s cred c am inceput cu vetile bune i c voi sfiri ca personaj de poveste.

Enigma Otiliei

Este o carte in proiect.