Sara Lezana, o figura emblematica pentru dansul flamenco si pentru cinematografia spaniola vrea in Romania.

Sara va sosi pe plaiurile mioritice impreuna cu artistii interpreti ai spectacolelor Power of feeling si Carmen de Bizet.

Pe 6 aprilie, Espana Baila Flamenco va sustine spectacolul "The Power of Feeling", iar pe 7 aprilie publicul romanesc va putea asista la o noua interpretare a operei Carmen, cu artistii de la Ballet Flamenco de Madrid.

Nu va fi o reprezentatie de balet clasic, ci o interpretare in stil flamenco a celebrei opere de Georges Bizet. Ambele spectacole vor avea loc la Sala Palatului.

Preturile biletelor la spectacolul "The Power of Feeling" variaza intre 30 RON si 100 RON, in functie de locul in sala. Pentru "Carmen", biletele vor avea preturi cuprinse intre 40 si 120 RON.

Sara, care se va afla aici la invitatia prietenilor din Ballet Flamenco de Madrid a spus ca doreste sa afle cat mai multe lucruri despre cultura noastra. Nascuta in 1948, Lezana s-a afirmat in anii '60, perioada in care dansul flamenco a devenit popular in intreaga lume, in special prin productiile cinematografice spaniole. Cea mai cunoscuta productie in care a jucat Sara Lezana este "Los Tarantos".

Filmul a fost nominalizat la Oscar in 1963 si asemanat cu celebrul "West Side Story". Sara Lezana a interpretat si rolul principal din "La Carmen", opera transpusa pe marele ecran de un celebru regizor spaniol, Julio Diamante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.