La momentul actual, Mihai Traistariu este unul dintre cei mai vanati artisti, atat de presa, cat si de organizatorii de spectacole, dar si de public.

Si toate acestea datorita faptului ca el este cel care reprezinta Romania la Eurovision 2006. Mihai este un tip visator, multumit de realizarile sale, increzator in calitatile lui si are planuri foarte mari pentru viitorul apropiat...

Stiu ca este prima oara cand ai fost in Grecia. Ce impresie ti-a lasat tara si concurenta din partea acesteia la Eurovision?

Pai... la ei e vara. Lumea zburda in tricou, pe la ei e plin de portocali, iar galagia si zarva de-afara iti dau senzatia ca e in plin sezon. Oamenii sunt simpli, foarte calzi si primitori si destul de modesti. Sunt exact pe gustul meu. Concurenta lor, Anna Vissi, e de 20 de ani pe primul loc in topurile din Grecia...si melodia ei este buna, dar deja s-au iscat ceva scandaluri, din cate am vazut cand am plecat spre Romania... cum ca ar fi o copie fidela a cantecului lui Michael Jackson: "You are not alone".

In ultima perioada, simti ca ti-a crescut cota de artist in Romania? Daca da, in ce fel?

Pai... e si firesc. Toata lumea care ma invita acum la un spectacol... in primul rand nu se mai codeste in privinta pretului pe care-l cer eu ca prestatie si nu se mai negociaza. Pur si simplu le spun ca atat e acum pretul meu si, fara discutii prea multe, se accepta. Inseamna ca-si doresc sa ma aiba in spectacol indiferent cat ii costa, si asta spune multe. Apoi, daca ma gandesc ca de 2 saptamani sunt numai pe drumuri, mi se face pielea de gaina. Dl. Dan Manoliu, seful delegatiei Eurovision - Romania ma roaga zilnic sa nu mai raspund la telefoanele atator ziare sau reviste, sa mai termin cu atatea interviuri, sa mai refuz din emisiunile la care sunt invitat si, pe cat posibil, sa aleg concertele unde imi convine mai mult. Si toate astea pentru ca nu vrea sa plec obosit in finala din Grecia. Dar eu, fiind constient ca e unul din apogeurile carierei mele (sunt convins ca vor fi si altele mai mari), profit din plin de aceste momente si inca nu ma simt obosit.

Cum ai de gand sa-ti imbunatatesti show-ul pentru Eurovision?

Desi trebuie sa ramana o surpriza, am sa va dezvalui doar ca nu voi dansa. Va fi un alt fel de show. Ceva de exceptie, care, daca iese super, chiar ar putea fi considerat senzational. Ideea e ca eu, oricat am luat lectii de dans (2 ani) si oricat m-as batai pe scena, nu m-am nascut dansator si asta se cunoaste. Trebuie evitat orice aspect negativ care ar putea trage in jos piesa. Am noroc ca melodia "Tornero" place, vocea place, mai raman show-ul si imbracamintea. Sa dea Domnul sa fie tot pachetul "la inaltime".

Ai afirmat recent ca in curand vom vedea un alt de Mihai Traistariu. La ce te referi?

Probabil m-am gandit si la faptul ca TVR-ul si-a propus sa-mi schimbe imaginea pentru concurs si s-a decis ca ma vor "aranja" nu mai putin
de 4 designeri celebri. Si toti 4 in acelasi timp: Catalin Botezatu, Razvan Ciobanu, Irina Schrotter si Catinca Roman. Credeti-ma pe cuvant ca de un an de zile ma imbraca numai stilisti cunoscuti din Romania si, totusi la doua saptamani sunt trecut la prost imbracati. Deja sunt epuizat. Am abandonat sa ma mai gandesc la asta. Mi-am dorit dintotdeauna sa cant, nu sa ma imbrac bine.

Cum ai caracteriza cariera ta pana in momentul de fata?

Cariera mea, ca orice alta cariera a avut urcusuri si coborasuri.E adevarat ca de cand m-am lansat solo am urcat continuu. Am inceput cu Valahia, am avut hituri de radio, discoteca si tv, am vandut sute de mii de albume, am cantat in peste 1.500 de concerte in tara si-n strainatate, am cantat in Japonia, Germania, Franta, Belgia, Austria. Cu melodia "Cat de frumoasa esti" am castigat Festivalului National al Cantecului de Dragoste, la Cerbul de Aur am fost selectionat tot datorita acestei melodii, apoi la Festivalul Mamaia unde am obtinut locul 1 la Slagare tot cu "Cat de frumoasa esti". Am in total 7 albume si al 8-lea apare in 2 luni. Ma simt un artist complet. Plus 5 trofee internationale castigate in ultimii doi ani: Macedonia, Serbia, Bulgaria, Letonia si Bosnia. Iar acum Eurovisionul, visul meu dintotdeauna: sa ma vada Europa, sa ma vada cineva de-afara, sa le arat strainilor ca un roman simplu si timid, un copil destul de educat si cu mult bun simt si cu scoala destula are un dar unic de la Dumnezeu: e singurul baiat care poate ridica cu vocea 5 octave si o terta. Va rog sa nu ma considerati arogant nici macar o secunda. Sunt un tip cu cei 7 ani de acasa.

Presupun ca esti multumit de ceea ce ai realizat pana acum pe plan profesional...

Daca sunt multumit? Sunt un om fericit. La 26 - 27 de ani sunt un tip realizat, cu o casa si masina, chiar cu un mic business (un supermarket in Bucuresti), cu o cariera demna si cu o multime de fete care roiesc in jurul meu si care ma fac sa uit de toate complexele din liceu, de pe vremea cand credeam ca, din cauza acneei de pe fata n-o sa ma iubeasca nici o fata. Iata, insa, ca viata iti face surprize frumoase uneori. Mama mea cu care seman leit este tare mandra de mine. Ea e sufletul meu.

Ai vreun regret in ceea ce priveste cariera ta artistica de pana acum?

In clipa asta nu mai regret nimic. Orice esec m-a ambitionat mai tare. Orice sut in fund, pentru mine a fost chiar un pas inainte. Dumnezeu le regleaza pe toate. Chiar si faptul ca am incercat la Eurovision 6 ani la rand si m-am clasat mereu pe locul 2, 3 sau 4, m-a ambitionat si mai tare si mi- am zis ca intr-o zi voi reusi. Si iata ca a sosit si momentul meu.

Ai de gand sa mai participi si la alte concursuri sau festivaluri anul acesta?

Desi aveam de gnd sa mai iau si trofeul MAMAIA si Cerbul de Aur si as fi incercat ani la rand pana castigam, lumea spune ca Eurovisionul e mult prea mare comparativ cu astea ddoua festivaluri si ca dupa Eurovision ar fi cazul sa nu ma mai gandesc la aceste festivaluri. Eu totusi gandesc un pic altfel. Am sa vad ce fac. Depinde si de rezultatul de la Atena. Oricum, poate am sa mai particip la festivaluri internationale.

Te-ai gandit sa mai incerci si alte meserii din sfera artistica? Teatru, film, televiziune?

Eu am absolvit Facultatea de matematica-informatica in Iasi si ar trebui sa fiu profesor de matematica. In timpul liceului imi doream sa fiu actor.
Iata ca destinul a facut sa fiu tot in show-biz, dar cantaret. E mult mai bine.

Nici nu se compara. Altceva nu mi-as dori sa fac. Am fost invitat anul trecut la un casting pentru emisiunea "Povestiri adevarate " la Acasa Tv, imediat dupa ce Lucian Viziru a plecat sa joace in telenovela. Am analizat propunerea si am ajuns la concluzia ca e mai bine sa nu ma duc la casting.

Care este cea mai mare dorinta a ta pe plan profesional?

Cea mai mare dorinta a mea e urmatoarea: vreau sa am o cariera internationala. Vreau sa concurez cu Madonna, cu Usher, cu Britney Spears si cu Justin Timberlake, cu Beyonce si cu Craig David, cu Sting si cu Michael Jackson. Vreau sa ajung nr. 1 in muzica mondiala. Vi se pare o nebunie? Vi se pare imposibil? Mie nu!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.