In premiera in Romania, celebra formatie finlandeza H.I.M va fi prezenta in cadrul primei editii a Festivalului Art-mania, ce se va desfasura in perioada 14-16 iulie 2006, la Sibiu.

H.I.M., la ora actuala este una dintre cele mai de succes formatii din lume, aclamata atat de public cat si de catre critica de specialitate, cu peste patru milioane de albume vandute pana acum. Formatia a ales sa includa Sibiul in cadrul turneului mondial de promovare al ultimului album, "Dark Light", alaturi de cele mai mari festivaluri europene unde va concerta in vara acestui an.

Concertul va avea loc sambata, 15 Iulie, in Piata Mare a Sibiului, unde H.I.M intentioneaza sa filmeze si un DVD care sa cuprinda atat secvente live din concert, dar si imagini din orasul medieval din inima Transilvaniei si din imprejurimile lui. Alaturi de H.I.M, tot in premiera in Romania, pe scena Festivalului ARTMANIA vor urca cei mai de frunte reprezentanti ai rockului finlandez, Amorphis care revin in forta in prim-planul scenei muzicale europene, dupa trei ani de absenta, cu un nou album "Eclipse", cotat deja, de critica muzicala, la doar o luna de la lansare, ca unul dintre cele mai bune materiale discografice ale genului in 2006. Pe scena Festivalului ARTMANIA va concerta si formatia de gotic melodic Silentivm si trupa pop-rock Carmen Gray, una dintre trupele nou venite pe scena muzicala din Finlanda si care tocmai a cantat in deschiderea britanicilor de la The Darkness la concertul din Helsinki, de la inceputul acestei luni.

Evenimentul va include si o sectiune de arte vizuale, film si literatura. Sectiunea de arte vizuale a festivalului Artmania ofera publicului din Romania ocazia intalnirii cu Jan Kaila, profesor doctor in arte vizuale, seful departamentului de studii post-universitare al Academiei de Arte din Helsinki si Elina Brotherus, una dintre cele mai aclamate personalitati din lumea artistica europeana. Cele doua expozitii de fotografie si arta video ale artistilor finlandezi vor fi gazduite de Muzeul Brukenthal, un loc emble-matic pentru traditia de inalta tinuta artistica a Sibiului si a Transilvaniei. Festivalul Artmania va da posibilitatea unor tineri artisti romani sa-si faca cunoscute lucrarile in cadrul unei expozitii de grup ce va fi gazduit de Muzeul de Arta Contemporana din Sibiu. Pe parcursul celor trei zile, festivalul va programa proiectii de filme, simpozioane de literatura si workshop-uri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.