Duminica seara, pe Antena 3, Ion Cristoiu venise, ca de obicei, la serviciu, la emisiunea "Zig-zag cu Ion Cristoiu". Dar nu venise oricum, ci imbracat intr-o geaca de piele neagra. Sa ne-ntelegem, era o geaca, nu celebra vestuta de piele cu care-a mosit si gaina cu pui vii, pe vremea cind era redactor-sef la "Evenimentul zilei", si orice mai doriti dumneavoastra, de-atunci incoace. Acum, problema nu e ca Ion Cristoiu a venit la emisiune cu geaca respectiva, ci ca a ramas cu ea pe tot parcursul acesteia. Eu, personal, n-am inteles ratiunea acestui gest. Sa-i fi angajat cei de la Antena 3 un stilist care intentioneaza sa-i creeze incet-incet o imagine de rocker suparat? Adica, geaca de piele in care l-am vazut eu o sa fie, treptat, inlocuita cu una cu tinte si asortata la plete, lanturi, o blonda usor ametita si o motocicleta?

Vreau sa va fac o marturisire: la vremea cind piata romaneasca de televiziune nu era atit de bogata ca acum, dar se bucura totusi de existenta programelor lazaroviene "Din Dragoste" si "Iarta-ma" (la primul ma uitam din cind in cind, ca sa ma distrez, al doilea nefiind nici macar amuzant) incepusem sa ma gindesc ca oferta de umor involuntar a televiziunilor noastre ar trebui sa se imbogateasca de urgenta cu o emisiune intitulata "Din ura", in care oamenii sa nu-si mai ceara iertare in cel mai penibil mod, ci sa-si dea in cap de-a dreptul, exact ca-n desenele animate cu Tom si Jerry. N-au trecut doi ani de la primul meu gind si au aparut chiar mai multe emisiuni "Din ura", chiar daca nici una dintre ele nu s-a numit asa, ci, de exemplu, "Tradati in dragoste", "Monica" sau "9595". Iar, acum citeva zile, am vazut promo-ul uneia noi, care se apropie cel mai mult de reprezentarea mea cu desenele animate. E vorba despre "Da-i papucii!", care se difuzeaza lunea pe Antena 1 si este prezentata de Luminita Anghel si Luana Ibacka. Si am vazut in acel promo o femeie distrugind cu levierul masina sotului infidel, ceea ce mi s-a parut foarte promitator. Pentru ca, nu-i asa, de aici pina la coji de banane presarate pe drumul vinovatului spre serviciu, la foehn-ul aruncat, imediat dupa ce a fost bagat in priza, in cada in care el face baie (cu saruri, spuma, ratuste si amanta), la arsenicul amestecat discret in ciorba, la plasarea de bombite cu ceas sub pat si la crimele pasionale comise cu tigaia si polonicul, cu alte cuvinte, pina la Romania autentica, complet dezinhibata si cu parfum de groapa Glina, nu mai e mult. Sa inceapa, fratilor, in sfirsit, circul!


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.