La ultima editie, in colimatorul criticilor au intrat in special impopotonatele si cele care si-au ales rochii nepotrivite varstei lor. In anii trecuti, in topul celor mai prost imbracate si-au facut loc Uma Thurman, Bj÷rk, Lara Flynn Boyle si Gwyneth Paltrow.

KEIRA KNIGHTLEY, nominalizata la Oscar cu rolul lui Elizabeth Bennet din "Mandrie si prejudecata", a fost "certata" c-a ales o tinuta si un machiaj nepotrivite pentru varsta ei (21 ani). "Are o fata proaspata si un corp tanar. Insa s-a machiat prea tare si a imbracat o rochie pompoasa, cu trena. Parerea mea e ca a incercat sa para mai matura si s-a facut de un ras total", a afirmat unul dintre criticii de moda din Cetatea Filmului.

CHARLIZE THERON a fost o surpriza pentru criticii de moda, pentru ca de obicei alege sa poarte rochii superbe. Ramane un mister de ce a optat pentru o rochie impopotonata cu funde si cozi inutile.

BJÍRK e o ciudata, asa ca nimeni nu se astepta sa vina in vreo haina stilata la Oscarurile din 2001. Totusi alegerea cantaretei de a purta o rochie-lebada a socat asistenta.

In 2004, UMA THURMAN fost "ingropata" de criticii de moda, iar rochia purtata in seara de gala Oscarurilor a fost categorisita drept "o invalmaseala de perdele".