Cea de-a 62-a editie a premiilor Golden Globes, desfasurata duminica seara la Beverly Hills, a insemnat moda, vedete de prima mana de la Hollywood, emotii, premii si, de ce nu, calcule pentru cel mai mare eveniment al anului, premiile Oscar.

Intr-o competitie lipsita de controversatele "Fahrenheit 9/11" (Michael Moore) si "Patimile lui Hristos" (Mel Gibson), laurii evenimentului au fost culesi de ultimul film al regizorului Martin Scorsese, "The Aviator", cu trei premii: "cel mai bun film", "cel mai bun actor" (Leonardo DiCaprio) si "cea mai buna coloana sonora" (Howard Shore).

500 de milioane de telespectactori in 163 de tari

In clasamentul trofeelor, "The Aviator" a fost urmat de "Million Dollar Baby" si "Sideways", cu cate doua premii. Astfel, "Million Dollar Baby" a castigat categoria "cea mai buna regie" (Clint Eastwood) si "cea mai buna actrita" (Hilary Swank), iar "Sideways" - care a fost lider al nominalizarilor - si-a adjudecat categoriile "cel mai bun scenariu" (Alexander Payne si Jim Taylor) si "cea mai buna comedie/ muzical". Pe lista castigatorilor s-au mai aflat: Annette Bening - "cea mai buna actrita de comedie" ("Being Julia"), Jamie Foxx - "cel mai bun actor de comedie" ("Ray"), "Mar adentro" - "cel mai bun film strain", Clive Owen si Natalie Portman - cei mai buni actori intr-un rol secundar ("Closer") si "Old Habits Die Hard" (Mick Jagger/ David A Stewart) - "cea mai buna piesa de pe o coloana sonora".

Imediat dupa eveniment, Mediapro Film Distribution a anuntat ca va distribui in curand peliculele "The Aviator" si "Million Dollar Baby" si in cinematografele romanesti.

Golden Globes Awards a fost transmis in 163 de tari, fiind urmarit de o jumatate de miliard de telespectatori.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.