Duminica seara, la Observatorul Antenei 1, Alessandra Stoicescu s-a exprimat dupa cum urmeaza: "Guvernul da o injectie letala cultivatorilor de soia modificata genetic". Inteleg ca, din dorinta de a redacta stirile mai smecher si mai colorat, televiziunile au inceput sa devina creative. Ceea ce ma face sa astept cu nerabdare si interes noi formulari din aceeasi paradigma: "Guvernul a administrat socuri electrice cultivatorilor de soia modificata genetic", "Guvernul a bagat pe antibiotice cultivatorii de soia modificata genetic", "Guvernul a facut o transfuzie cultivatorilor de soia modificata genetic", "Guvernul a intervenit chirurgical asupra cultivatorilor de soia modificata genetic", "Guvernul a facut un transplant cultivatorilor de soia modificata genetic" si, desigur, "Guvernul a facut o clisma cultivatorilor de soia modificata genetic". Tot ce sper e sa nu se mearga pina la "Guvernul i-a bagat in metastaza pe cultivatorii de soia modificata genetic", "Guvernul a demarat procedura de eutanasiere a cultivatorilor de soia modificata genetic" sau "Guvernul i-a impuscat in ureche pe cultivatorii de soia modificata genetic".

Un promo de pe Antena 1 al unei emisiuni care va incepe curind pe surioara ei mai mica, Euforia Lifestyle TV, se desfasoara in jurul ideii de cenzura. Frinturi de fraze sint perindate pe linga urechile telespectatorului in scopul de a-l imbia sa mearga direct la sursa, ca sa prizeze necenzurat discutii profunde din categoria "uneori, grosimea conteaza, nu lungimea", "cinci centimetri e bine?", "preludiul e mai important decit...". Stimati cetateni din spatele acestei noi productii TV, nu-nteleg de ce va imaginati ca trivialitatile si discutiile de coafeze pe care le promovati reprezinta ceva supernou si supercurajos. Nu e nimic nou, nene! Despre lungime si grosime s-a mai discutat deja de miliarde de ori si inca se mai discuta, inclusiv la concurenta. Tineti-o voi asa la infinit si o sa ajungeti sa va bulversati naibii targetul. Sa presupunem ca acesta afla de la Mihaela Tatu ca lungimea conteaza, de la Loredana ca nu conteaza, de la Bebe Mihaescu ca "asa si-asa", iar de la voi ca nu lungimea-i importanta, ci grosimea. Ce-o sa mai faceti cu un target confuzat la cap? N-o sa mai faceti nimic, va zic eu. Iar, dupa ce-o sa-l mai innebuniti asa, vreo doi-trei ani, parca vad c-o sa fiti nevoiti sa resuscitati subiectul, inventind inclusiv desene animate in care personajele principale, Lungimea si Grosimea, isi vor pune piedica pe coji de banana, se vor intepa cu pioneze si-si vor da cu tigaia-n cap.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.