Depeche Mode isi continua turneul pe mapamond. La 23 iunie, Stadionul Lia Manoliu va gazdui primul concert al celebrei trupe in Romania.

Pentru impatimitii rock-ului au fost puse in vanzare 40.000 de bilete, pretul lor variind in functie de pozitionarea fata de scena: 60, 80, 90, 110 si 140 RON. Cunoscand iscusinta romanilor in anumite domenii, organizatorii au decis ''protejarea biletelor prin diferite elemente de siguranta, unele vizibile, altele nu. De aceea, Imprimeria Nationala va deplasa la stadion un laborator mobil care va depista falsurile.

Romania este singura tara in care membrii Depeche Mode au fost de acord sa sustina si o conferinta de presa. Show-ul va dura doua ore si va fi deschis de un artist roman al carui nume nu a fost deocamdata confirmat. Pentru inchirierea Stadionului Lia Manoliu s-a semnat un contract in valoare de 30.000 de euro si s-a prezentat o garantie de 200.000 de euro care va acoperi eventualele daune. Firma care organizeaza concertul, Emag!c Entertainment, nu exclude si o a doua intalnire cu greii rock-ului intr-un viitor apropiat. "Daca biletele se vor vinde repede si va exista o mare cerere pentru un al doilea concert, vom putea negocia acest aspect", ne-au declarat organizatorii.

Legenda Depeche

Peste 30 de hit-uri, 13 albume in Top 10 - 50 de milioane de exemplare vandute in toata lumea, dar notorietatea celei mai importante trupe alternative/electro-pop din istoria muzicii nu se masoara in cifre. De la concerte in cluburile underground din Marea Britanie pana la stadioanele si salile de zeci de mii de locuri pline pana la refuz, Dave Gahan & Co. s-au bucurat neconditionat de loialitatea si dragostea publicului, fapt ce a asigurat trupei o longevitate de invidiat in industria muzicala. Scandalurile din presa, pauzele si zvonurile privind despartirea trupei, revenirile in forta si "reinventarile" au tinut fanii in suspans, in asteptarea urmatoarei miscari… In octombrie 2005, Depeche Mode a lansat albumul cu numarul 11, "Playing The Angel" .

Considerat de critici "cel mai bun album" Depeche Mode, dupa clasicul "Violator", "Playing The Angel" si-a inceput rapid ascensiunea. Cele doua single-uri de pana acum, "Precious" si "A Pain That I’m Used To", au ocupat primele pozitii in topurile din toata lumea, iar pe 20 martie va fi lansat cel de-al treilea extras, "Suffer Well".

La nici cateva saptamani dupa lansarea ultimului material discografic, Depeche Mode a pornit turneul de promovare, "Touring The Angel", ce include peste 25 de tari. Startul a fost dat in SUA pe 28 octombrie. Au urmat Canada, Germania, Cehia, Belgia, Elvetia, Franta, Spania, Portugalia, Austria, Italia, Danemarca, Suedia. Pana in iunie, in program mai sunt trecute Norvegia, Rusia, Finlanda, Polonia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Croatia, Olanda, Anglia, Mexic, Slovacia, Italia, Bulgaria si, pentru prima data in istoria trupei, Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.