De la Antena 1, dintr-un promo, am aflat ca ,,Jurnalul National" a pregatit un supliment de colectie dedicat muncii, un supliment din care cititorii vor afla "ce gindesc romanii despre munca", "cum si cit muncesc ei" si, mai ales, daca "sint dispusi sa-si sacrifice weekendul pentru a muncii". Acum, problema e ca, dupa parerea mea, nici nu mai e nevoie sa citim suplimentul ,,Jurnalului National" ca sa ne dam seama cum si cit muncesc romanii. E suficient sa observam cum au scris cei de la Antena 1 infinitivul verbului "a munci", ca sa ne dam seama ca romanii muncesc si putin, si fara tragere de inima.

Pe Pro Cinema am vazut, intr-o seara, o bucata dintr-un film romanesc politist. Era dotat cu tot tacimul: crime, accidente auto, fugi de la locul accidentelor auto, violuri, adultere, urmariri cu masini Dacia 1310, explozii, tentative de sinucidere, o militianca imbracata in civil si, nu in ultimul rind, cu Sergiu Nicolaescu - militian in uniforma. Cel mai mult mi-a placut o scena in care militianul (in uniforma) Sergiu urmarea un papuc printr-un santier, iar domnisoara militianca in civil, aflata si ea la fata locului, dar doar pe post de spectator, auzind ca urmarirea se desfasoara printr-o zona ce urmeaza sa explodeze, a inceput sa caute precipitat o solutie si sa intrebe niste muncitori de pe-acolo: "Aveti cumva un telefon?". Va dati seama, fratilor, cit de greu se descurca militia romana fara telefoane mobile, pe vremea cind s-a facut filmul asta? Desi, daca stau sa ma gindesc bine, macar aveau angajate inteligente… Ca, la ce bancuri circula despre militieni, nu m-as fi mirat ca domnisoara subalterna a lui Sergiu Nicolaescu, auzind ca sefu’ urmeaza sa sara-n aer, bum, bum, bum, peste citeva minute, sa incerce sa-i trimita o scrisoare, prin intermediul Postei Romane…

Ia sa vedem, v-o amintiti pe Minerva, astroloaga de la OTV? Haideti ca v-o amintiti, nu va mai prefaceti, smecherilor! E o tipa dolofana care, mai de mult, se dadea cind psiholoaga, cind reporterita la Antena 1 si care, mai nou, a inceput o alta cariera: cu ajutorul unui laptop, ghiceste trecutul, viitorul si prezentul telespectatorilor care dau telefon. Intr-o seara, de foarte curind, astroloaga in discutie era prezenta la post, pe OTV, impreuna cu o alta doamna. Vorbeau ceva despre Dumnezeu, iar Minerva se stapinea cu greu sa nu plinga. N-am rezistat, am schimbat canalul, asa ca n-am sa aflu niciodata daca nu cumva Minerva nu-si facuse singura, in direct, niste calcule astrologice din care reiesise clar ca mai mult decit sa se faca de ris pe postul lui Dan Diaconescu n-o sa realizeze vreodata in domeniul profesional.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.