Drept sa spun, de cind am constatat ca e atit de grava, problema concursului "0900 90 10 30" nu ma mai lasa-n pace. Pur si simplu nu mai am liniste, ceea ce, va dati seama, nu-i deloc placut… Va povesteam ieri ca, exact cind credeam ca lucrurile s-au asezat definitiv in matca lor, la "0900 90 10 30", pe Prima TV, a aparut, in locul domnisoarei brunete si foarte nervoase, un baiat. Pai, cum ati vrea sa mai fiu bine mersi, in aceste conditii? Stiti ce discurs a avut omul in cele 20 de secunde cit am rezistat sa ma uit la el, inainte sa ma apuce jalea? A avut urmatorul discurs, fratilor: "Vreau solutia! Vreau sa termin emisiunea, dar nu pot daca nu sinteti dumneavoastra in legatura directa, nu pot daca nu am dat cele 10 milioane. Vreau solutia! Vreau sa termin emisiunea!"

Chestie care ma face sa dau deja alta interpretare fenomenului. Adica, nu mai sint, ca ieri, de parere ca domnul era prietenul domnisoarei brunete sau, mai rau, chiar soferul/doctorul de pe salvarea care venise sa-i acorde acesteia primul ajutor in caz de lesin. Deja am descoperit o pista mai convingatoare. Tipul era, in mod clar, un spion trimis de emisiunea "0900 90 10 10" de la Antena 1, cu sarcina sa se infiltreze in emisiunea "0900 90 10 30" de la Prima TV si s-o distruga din interior. Logic, nu? Pai, daca n-ar fi asa cum zic eu, de ce-ar mai fi insistat atita cu avertismentul ala subtil, "Vreau sa termin emisiunea! Vreau sa termin emisiunea!"?

Am auzit ca, aseara, in emisiunea lui Dan Negru a fost prapad. N-am vazut si nici nu mi-a povestit cineva detalii, dar chiar nu-i nevoie, pot sa-mi imaginez linistita ce vreau eu, riscul sa nimeresc prea departe de adevar e infim. Parca-l si vad pe Dan Negru cum, transpirat inca de la inceputul emisiunii de atitea zbierete, invita in scena un aurolac, un comerciant de varza murata, un controlor RATB, un hingher, un sculer-matriter si un vidanjor si ii pune sa concureze pentru o pereche de adidasi scilciati, un set de termopane, un congelator si un Logan. Si parca-i vad pe concurenti facind tot efortul sa cistige proba de scuipat in ochii adversarului, proba de lupte corp la corp intr-un bazin plin cu boasca de struguri sau maioneza, pe aia de mers de-a busilea pe coji de banana si, logic, pe cea de aruncat in cap intr-o piscina plina cu lapte batut.

Dar cica si la Dan Diaconescu, pe OTV, a fost jale aseara. Pai, si cum ar fi putut sa fie, din moment ce tema emisiunii a fost "Sinucigasii se marturisesc" sau ceva de genul asta? Iar n-am vazut, dar, chiar si-asa, neinformata cum ma aflu in legatura cu confesiunile sinucigasilor, pot sa va garantez ca viitorii invitati ai lui Diaconescu vor fi, nu neaparat in ordinea asta: omoritii din culpa, avortatii spontan si dezgropatii dupa sapte ani.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.