Peste 80 concurente din 70 de tari de pe cinci continente au inceput sa soseasca in aceasta saptamana in Tanzania, tara care va gazdui Finala concursului MODEL OF THE WORLD – Arusha, 2006.

Dupa ce au castigat pana acum trei finale mondiale prin succesele obtinute de Mihaela Tudor din Busteni (Miss Bikini World 2002) in Malta, de Alina Ciorogariu din Sibiu (Miss Tourism World 2003) in Venezuela si de Catalina Iancu din Bucuresti (Model of The Universe 2005) in Antalya, John Singh, presedintele Miss Tourism World Organization - Anglia (detine licenta a douasprezece finale internationale!) a acordat anul acesta Romaniei dreptul de a participa cu trei concurente.

Si aceasta in premiera absoluta la un eveniment atat de special care de mai bine de o luna monopolizeaza atentia tuturor. Trebuie mentionat faptul ca Alina Ciorogariu este de mai bine de doi ani reprezentant oficial al MTWO si al Romaniei in intreaga lume, ea fiind aceea care inmaneaza coronitele tuturor castigatoarelor.

De altfel, in peste tot in Tanzania si in capitala Dar es Salaam, unde se reunesc concurentele, este mare fierbere si aceasta pentru ca in joc este si dorinta tanzanienienilor de a-i depasi pe vecinii lor Zimbabwe, organizatori anul trecut ai Finalei Miss Tourism World sau pe Africa de Sud care va organiza in septembrie editia 2006 a aceleiasi finale mondiale. Reprezentand in ordine Romania, Bucuresti si Rep. Moldova, Elida Daineanu, Ioana Alexandra Chiroiu si Ana Lavranciuc se vor infrunta pe superba scena a Ngaro Sero Lodge din regiunea Arusha situata la poalele Kilimajaro, cu frumuseti sosite in Tanzania din toate colturile lumii. Ele sunt sustinute si de echipa TV SENSO, in frunte cu Oana Georgescu, realizatorul emisiunii "Stil si Sport", singura echipa careia, alaturi de TV Tanzania, i s-a acordat dreptul sa filmeze peste tot teritoriul Tanzaniei. Si aceasta in conditiile in care taxa pe zi de filmare este de 1.000 de dolari in marile orase si de (atentie!) 10.000 de dolari in Parcurile Nationale si la orice mare obiectiv turistic.

Dupa succesul imens inregistrat anul trecut de Zimbabwe, cu finala concursului Miss Tourism World (TV SENSO a difuzat ample reportaje de la fata locului si a reprogramat cu succes marele show chiar in noaptea de Revelion!), Tanzania a hotarat ca acum a sosit randul sau. Mai ales ca Zimbabwe anuntase ca va organiza cel putin doi ani la rand acest concurs, intentie spulberata de Africa de Sud, care va gazdui in septembrie celebra competitie. Chiar daca se afla pe continentul african (ar trebui sa renuntam odata pentru totdeauna la prejudecati si sa invatam de la altii asemeni lor!) sunt tari (Ghana, Zimbabawe, Africa de Sud, Botswana, Kenya sau Tanzania) care au inteles ca promovarea potentialului turistic prin organizarea unor astfel de evenimente este extrem de importanta.

Astfel, presedintele, guvernele, oficialii, sponsorii, reprezentantii mass-media si multe organizatii de profil isi mobilizeaza fortele pentru a atrage atentia intr-un mod placut, util si profitabil. Romania nu a invatat mare lucru din singura experienta fericita de acest gen: succesul de care s-a bucurat organizarea in 2003 a finalei internationale a Miss Tourism Europe la Busteni, Bucuresti si pe Valea Prahovei. Ne ramane sa ne bucuram doar pentru comportarea admirabila a fetelor noastre, prezente prin organizatia Miss Tourism World Romania, an de an, la fiecare dintre cele douasprezece finale care se desfasoara in cele mai pitoresti, frumoase si exotice tari din lume. Aceasta este una dintre conditiile impuse de presedintele John Singh, Presedintele Miss Tourism World Organisation, iar scopul organizatorilor, acela de a promova potentialul turistic, valorile culturale, traditiile si obiceiurile tarii gazda, dar si ale tarilor din care provin concurentele si delegatiile care le insotesc.

Deloc intamplator Presedintele Tanzaniei, Jakaya Mrisho Kikwete a acceptat intr-una dintre seri invitatia la un Gala Dinner a TPSF (Tanzania Private Sector Foundation) gazduit de luxosul Kilimanjaro Kempinsky Hotel. Mai marii afacerilor si ai investitiilor in sectorul privat s-au adunat pentru a sarbatori unul dintre cele mai importante succese (cifra de afaceri pe 2005) inregistrate in acest domeniu. Iar presedintele insusi a promis ca le va acorda si personal tot sprijinul, pentru a investi cat mai mult in tara sa, care se dezvolta intr-un ritm ametitor.
Un sprijin extrem de important va acorda Presedintele Kikwete si Miss Tourism World Organization din Anglia care a ales Tanzania pentru finala Model Of The World 2006. Cu aceasta ocazie delegatia Romaniei s-a numarat printre invitatii de onoare ai evenimentului TPSF la care insusi Presedintele a cinat alaturi de toti participantii si a salutat prezenta delegatiei Romaniei, tara despre care a tinut sa spuna ca a vizitat-o in anii ’70 si ca inca o considera o foarte veche prietena.

El stie foarte bine ca datorita unui concurs international de miss, tara sa se va afla in atentia intregii lumi si va starni - asa cum isi doreste, invidia celorlalte tari africane aflate intr-o permanenta si accerba competitie. Din care toata lumea are de castigat.Alaturi de probele costumelor de baie, tinutelor de zi (acestea sunt asigurate de designeri locali si create in ton cu particularitatile tarii respective) si somptuaselor rochii de seara, la spectacolul de gala al Model of The World, parada costumelor nationale va fi un adevarat regal de frumusete, culoare si originalitate. La toate acestea se adauga programul turistic rezervat sutelor de concurente, invitati speciali, directori de agentii, reprezentanti mass-media etc.

Mediatizarea unui astfel de eveniment este asigurata in intreaga lume, iar cererile de acreditare din partea jurnalistilor sunt de ordinul miilor. Si in acest caz, tara noastra a punctat prin faptul ca - asa cum spuneam, este singura tara care are nu numai cele mai multe concurente (3), dar si o echipa de televiziune (TV SENSO) acreditatata oficial in Tanzania. Ea s-a alaturat inca de la inceputul acestei luni echipei TV a tarii gazda (TV Tanzania,TVT) si realizeaza reportaje exclusive in Kilimajaro (la 5.895 m), in Parcurile Nationale Serengeti, Arusha, Mwanza, Mikumi, Gombe Stream si Tarangire, la binecunoscutele lacuri Victoria si Manyara, in mijlocul triburilor maasaï-mara, la celebrul crater Ngorongoro (are cea mai mare varietate de animale salbatice din lume) sau in insula Zanzibar.

Anul trecut, in luna decembrie TV SENSO a fost invitata oficial in Antalya (Turcia) la ultimele trei finale mondiale ale anului: Miss Internet 2005, Miss Bikini World 2005 si Model of The World 2005. Pana la sfarsitul acestei luni, in fiecare duminica (orele 14.00 - 14.30), in cadrul emisiunii "Stil si Sport" (realizator Oana Georgescu) se va difuza cate un material dedicat fiecarui eveniment. Desigur nici unul nu trebuie ratat, dar pe 26 februarie veti putea urmari povestea celui de-al treilea mare triumf al Romaniei la o finala mondiala a unui concurs de frumusete. Este vorba despre Model of The Universe, titlu cucerit de Catalina Iancu.

Fara un program complet Si atractiv Si fara promovare turistica nu se poate!

Evident, organizatorii Model of The World - Tanzania au pregatit un program turistic de exceptie pentru concurente, delegatiile care le insotesc si ceilalti jurnalisti ce vor fi acreditati la marea finala. Pana acum au sosit in Tanzania delegatiile Romaniei (in formula completa), ale Braziliei in frunte cu Cristiane Biaziolli - Miss Bikini World 2005, titlu pe care l-a cucerit in decembrie anul trecut in Antalya, ale Ungariei (Jutka Bokor este de origine romana si a fost finalista la Miss Tourism World Zimbabwe 2005), Letoniei, Kazahstanului, Boliviei si Bangladeshului. Tanzanianca Witness Manwingi, si ea finalista la Miss Tourism World - Zimbabawe 2005 este acum in calitate de gazda, mereu alaturi de toate concurentele.

... dar nici fara cele trei - de fapt patru, concurente ale noastre!

Delegatia tarii noastre condusa de Camelia Seceleanu (director MTW Romania) este ce-i drept cea mai admirata si invidiata. Are o echipa veritabila de televiziune si de jurnalisti, iar cele trei concurente fac senzatie. Elida Daineanu este inca eleva in clasa a XI-a la Liceul Tomis din Constanta, are ca hobbies designul, modelling-ul si sporturile nautice (aici, la tarmul Oceanului Indian va avea ocazia sa le practice), ii plac - cum altfel?! - romanele de dragoste si de aventuri, muzica house si salatele, iar visul sau este acela de a vizita tari exotice. Se pare ca deja i se va implini cu varf si indesat, din moment ce prima sa iesire peste hotare a fost si este Tanzania!... Alexandra Chiroiu este doar cu un an mai mare, tot eleva, dar in clasa a XII-a a Liceului "Zinca Golescu" (sectia Filologie - Limbi Straine) din Pitesti. A practicat timp de 8 ani voleiul de performanta la echipa Dacia Pitesti cu care a si castigat un turneu international al cluburilor de juniori din Norvegia. S-a hotarat sa renunte la sport atunci cand a trebuit sa aleaga intre volei si scoala.

S-a gandit bine si a ales-o pe ultima, dar alaturi de o cariera in lumea modelling-ului, guvernata de motto-ul sau preferat: "O zi fara un zambet, este o zi pierduta". Va sustine examen la Facultatea de Relatii Internationale - sectia Studii Europene pentru ca vrea sa devina, asa cum sustine ea "ambasador a frumusetii si intereselor tarii noastre". Desi va reprezenta Rep. Moldova la finala Model of The World din Tanzania, Ana Lavranciuc, cea de-a trei concurenta a noastra, este studenta in Bucuresti la Facultatea de Stiinte Economice. A studiat balet clasic, a practicat inotul si baschetul, iar acum imparte facultatea cu prezentarile de moda si concursurile de miss.

Un prilej de mandrie pentru noi este si Jutka Bokor, frumoasa reprezentanta a Ungariei care este de fapt romanca, nascuta la Huedin, in judetul Cluj. Jutka Bokor a plecat din Romania acum sase ani, pentru a studia la Liceul Economic "Kolumbusz" din Budapesta. Era sefa de promotie a scolii generale din Huedin, orasul sau natal, iar cu lucrarea pe care a prezentat-o in urma unei calatorii de studii in Egipt a fost admisa (cu bursa) la sectia turism a liceului maghiar. Si-a facut din calatorii un scop in viata si ar vrea sa devina studenta la Facultatea de Medicina. A profitat de vizita la sora sa in Australia si a urmat anul trecut cursuri intensive de limba engleza si apoi de kinetoterapie la Sidney si isi rotunjeste veniturile lucrand ca fotomodel.

Anul acesta a trebuit sa se intoarca din Australia pentru a inmana coronita celei care a devenit noua Miss Tourism World Ungaria 2006, prilej cu care a fost invitata oficial la finala Model of The World din Tanzania. Si uite-asa Romania scrie... istorie in paginile concursurilor de miss si dovedeste inca odata ca are are cele mai frumoase fete. Le dorim succes tuturor si fie ca toate trei sa urce pe podium. Pentru ca merita!


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.