Aflu de la Stirile matinale ale PRO TV-ului (alea presarate cu ghicitori de-ale lui Busu) ca a fost inventata pentru Valentine’s Day (apropo, la multi ani pentru ieri celor care tin sarbatoarea asta) ciocolata cu diamante. Ce sa zic, sint impresionata. Dar asta nu-nseamna ca n-am niste intrebari. Ca de exemplu: 1. Ciocolata asta se maninca?; 2. Daca se maninca, nu se distrug dintii de la diamante?; 3. Daca se distrug dintii de la diamante, atunci nu-nseamna ca e conceputa, de fapt, ca un cadou de despartire?; 4. Daca e conceputa ca un cadou de despartire de ce tre’ sa fie cu diamante? Nu poate sa fie cu boia de ardei, cu usturoi, cu seminte, cu chiftelute, cu nisip sau cu flecuri de pantof? Cum ar veni cu orice numai sa fie ceva mai ieftin?; 5. Sau e vorba, de fapt, despre un instrument de partaj, in sensul ca, odata transformata in ciocolata cu diamante, orice avere e mult mai usor de impartit?

Tot dimineata, la PRO TV, dar de data asta la "Ce se-ntimpla, doctore?", s-a povestit despre o smecherie din domeniul cosmeticii: mezoterapia pentru eliminarea cearcanelor. Mezoterapia e o metoda de tratament prin injectare de substante la locul tragediei, iar in cazul cearcanelor treaba se rezolva cu sase sedinte de tratament efectuate la interval de zece zile. Asta am aflat de la "Ce se-ntimpla, doctore?" si am si vazut niste imagini in care tanti cosmeticiana, imbracata regulamentar, in halat alb, o mingiia, profesional, in jurul ochilor, pe o tinara pacienta. Ceva insa mi s-a parut ciudat la domnisoara pacienta, ceea ce nu-nseamna ca nu m-am bucurat sincer pentru ea, ca o sa scape de cearcane. Hai sa v-o spun direct si fara ocolisuri: domnule, mi s-a parut ca pacienta era fardata. Discret, dar fardata, inclusiv la ochi. Chestie care mi-a amintit de multe tanti pe care le-am vazut prin filme, fie trezindu-se, dimineata, ciufulite, dar cu o moaca foarte proaspata, ruj pe buze si rimel in gene, fie zbatindu-se in chinurile facerii, la fel de ciufulite, dar cu o mutra la fel de tencuita, ruj pe buze si rimel in gene. Pai, eu zic sa ne insusim definitiv, fetelor, exemplul doamnelor de la televizor. Cit de greu ar putea sa ne fie sa mergem la cosmetica fardate sau sa nastem cu machiaj de seara si rochita fara spate? Cit de tare o sa ne complicam vietile daca, de exemplu, ne punem ceasul sa sune pe la ora 3.00 noaptea, ca sa ne aranjam? Si cit de dificil ar fi daca, dupa asta, ne-am mai si trezi, din doua-n doua ore, ca sa ne pudram nasul, sa ne improspatam rujul si sa demachiem fata de perna?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.