Nimeni nu zice c e uor s te scoli cu noaptea-n cap, dar, dac lucrezi la televiziune i nu reueti s te dezmeticeti la timp, lucrurile se complic. Pentru a ne convinge c s-a trezit integral, Mihai Dedu (PRO TV) vorbete foarte repede i zice: "Poliia a fcut o captur de 200 de kilograme de pete, cu tot cu cel care le vindea". Ce s inelegi de-aici decit c a fost cintrit i pescarul?

Nici pe B1 TV lumea nu e mai vioaie. Sorin Ganciu formuleaz o fraz infurat pe dos: "A aprut o tire din genul celor care te gindeti dac a aprut sau nu". Nici nu cutezi s repei, nici s inelegi. Cel mult, s intinzi mina dup telecomand!

Am aflat c Mircea Badea nu face "revista presei" acolo unde citete el ziare, la Antena 1! Se suprase intr-o noapte i s-a burzuluit la noi: c el face "show", dac n-am bgat de seam cumva! i ce dac pleac de la ziare? Tocmai in asta const talentul lui: s disimuleze. Pe de alt parte, bieii de la "Agenia doi fr un sfert" (TVR 1) spun c nici ei nu fac revista presei, ci "pamflet!" i nu mai pricep nimic… Pi, dac citeti din ziare pin i se usuc gitul i dai foaie dup foaie i dai titlul publicaiei i nu mai spui nimic altceva (decit, cel mult, cu ce te mai ocupai pe la grdini), cum s-i zici "show" sau "pamflet"? Ii zici "revista presei" i n-ai decit s faci parodia ei i mai departe, care-i problema?

L-am urmrit pe acelai Mircea Badea, care, dup vreo dou minute de rsfoit ziare abia tiprite, ii murdrise degeelele lui albe de showman. Singurul lucru care m-a inut treaz pin la finalul emisiunii a fost sperana c il voi vedea tergindu-se pe fa. Cu obrajii pictai, nimeni nu l-ar mai fi crezut c nu este ceea ce se spune c e.

Iulian Costin, prezentatorul tirilor de noapte de pe Naional TV, ii incilcete ochii in prompter. "Cltorile cu feribotul au fost anulate", citete el, apoi ii d seama ce-a fcut, inghite in sec i trece mai departe. Cltorilui ii ade bine cu drumul.

La Ediia de Noapte a jurnalului de pe B1 TV, in loc de "Minitrii de Finane ai celor 9 state", Livia Dil citete cu avint: "Minitrii de Finane ale celor 9 state au stabilit…". Pe pariu c acordul (financiar i gramatical) trebuia fcut cu minitrii, nu cu Finanele.