Viata de prim-ministru nu este aproape deloc usoara, iar o astfel de functie presupune, in primul rand, schimbari in "orarul" propriei familii. Calin Popescu-Tariceanu, care astazi implineste 53 de ani, are "in dreapta" lui, o sotie tanara, Ioana (27 de ani), de profesie avocat si un baietel, Mihai, alintat Bubu sau Busu, care in octombrie 2004 abia a implinit doi ani. "Vreau si nu vreau sa fie prim-ministru", ne marturisea Ioana Tariceanu cu putin timp inainte de turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, cand nu stia inca de ce parte se va inclina balanta Puterii si a responsabilitatii formarii noului guvern. "Pentru familie ar fi o pierdere, dar nu vreau ca el sa fie dezamagit, pentru ca stiu cat de mult a muncit si isi doreste", spunea ea a-tunci. intre timp, "apele" politicii s-au mai limpezit, iar Calin Popescu-Tariceanu a devenit prim-ministru.

Cum a influentat acest lucru viata propriei familii? "Cea mai mare schimbare cred ca o reprezinta faptul ca petrecem mult mai putin timp impreuna. Ne-am dori sa fie altfel, dar intelegem ca nu intotdeauna se poate", ne-a spus, de curand, doamna Tariceanu. "Oricum, sunt 100% alaturi de sotul meu, pentru ca stiu cat de multe lucruri bune vrea sa faca pentru tara. Sunt alaturi de el, chiar daca programul lui zilnic de la Guvern se termina deseori undeva spre miezul noptii". Povestea lor de iubire a inceput spre sfarsitul anului 1996, tot in preajma unei campanii electorale. El, un politician deja experimentat, un barbat cu doua casatorii "la activ" si un copil, Calin jr., nascut tot in ianuarie, dar '96, rod al celei de-a doua casnicii.

Ea, o tanara studenta la Drept care, conform propriei marturisiri, a gandit: "Uite un barbat frumos care se uita la mine". in vara lui 2003 s-au casatorit, iar in februarie anul trecut au avut si cununia religioasa. Cum este barbatul Tariceanu, in particular? "Sotul meu are aceasta calitate de a fi romantic. O cina romantica e orice cina pe care o luam impreuna, indiferent daca ramanem acasa sau mergem la un restaurant. Important e sa fim unul langa celalalt. Ne bucuram de fiecare secunda petrecuta impreuna", ne-a marturisit Ioana Popescu-Tariceanu. Chiar daca regreta ca nu mai are timp acum pentru a "incaleca" una din cele trei motociclete pe care le are: doua Harley-Davidson si un Tri- umph si nici pentru masinile sale de colectie: doua Citroen, din '55 si '67 si un Fiat din '66, actualul prim-ministru pare insa a nu fi renuntat la romantism: "Orice gest de tandrete, ca sarutul din fiecare dimineata, inainte de plecare, poate fi cel mai romantic gest", ne-a mai spus sotia acestuia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.