In razboiul dintre Gigi Becali si Vadim, desfasurat si acum citeva seri, pe OTV, la "Dan Diaconescu Direct", a intervenit telefonic si Fane Spoitoru. Care a amintit, de citeva ori, un avertisment pe care i l-a dat el, de-a lungul vremii, lui Gigi: "Gigi, eu am o aureola foarte proasta in fata publicului si a presei. Nu e bine sa fii vazut cu mine". Acum, se naste intrebarea: La care dintre sensurile pe care DEX-ul le da cuvintului "aureola" s-a referit Fane Spoitoru? Sa se fi referit la cercul luminos pe care pictorii il deseneaza in jurul capetelor sfintilor? Exclus. La sensul figurat al cuvintului, acela de glorie, stralucire, faima, splendoare? Exclus. La zona mai putin luminoasa din jurul unei flacari sau al unui arc electric? Sau la haloul care apare, in fotografii, in jurul unor astre? Exclus si astea doua. Nu mai ramine decit o singura explicatie. Fane Spoitoru a tinut musai sa fie cult si a invatat, inainte de intrarea in legatura telefonica cu Dan Diaconescu si Becali, citeva cuvinte la intimplare, dintr-o revista de integrame, gata rezolvate, pentru incepatori.

Ca tot veni vorba despre Becali, am aflat de la Realitatea TV ca, in procesul prin care actrita Oana Pellea ii cere acestuia daune morale pentru folosirea imaginii lui Amza Pellea din filmul "Mihai Viteazul", intr-un videoclip difuzat in campania electorala a Partidului Noua Generatie, Sergiu Nicolaescu a negat ca i-ar fi dat lui Gigi acordul pentru folosirea acelor secvente. Deci Becali a incurcat-o. Pina la urma, parca vad ca o sa scoata banul din buzunar. Dar asta nu-i nimic. Sa vedeti ce proces costisitor o sa aiba omul, peste citiva ani, cind o sa mai imbatrineasca un pic si o sa simta o nevoie irepresibila de a se identifica cu Pluto, Mickey Mouse, Donald Duck, Alba ca Zapada si cei sapte pitici, Cei trei purcelusi sau Tom si Jerry.

O tipa din "Pacatele Evei" a incercat, intr-un episod recent, sa se sinucida cu un tub de Diazepam. Pina aici, n-am nici o problema, e treaba ei daca a vrut sa-si ia zilele, nu ma bag in vietile personajelor de telenovela. Ce n-am inteles e de ce-a luat pastilele alea, una cite una, in asa fel incit scena a durat vreo cinci minute? Ca sa dureze mai mult si sa avem timp sa ne emotionam (eu si targetul telenovelei)? Sau trebuia umplut iar niste spatiu din episodul cu pricina si atunci s-a prelungit secventa? Daca asta e raspunsul, atunci cred ca spatiul ala s-ar fi putut umple mult mai misto si mai spectaculos. De exemplu, tipa ar fi putut sa-si aranjeze o instalatie complexa de sinucidere. Sugestie: putea sa alunece deliberat pe o coaja de banana, pina ajungea cu gitul in cuptorul de la aragaz. Apoi, sa scoata capul din aragaz si, ametita de gaze, sa se loveasca cu capul de un stilp amplasat in drumul ei fix in acest scop. Sa cada lata, din cauza izbiturii si, in gura deschisa, pac, de-abia atunci sa-i pice continutul unui tub de Diazepam.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.