Urmarind cinci minute din "Dan Diaconescu in direct", editia referitoare la "Incredibila poveste a femeii cu mama spinzurata", si auzind-o pe femeia cu mama spinzurata spunind ca, dupa ce-a stat pe la usile lui Basescu si pe la diferite usi ale unor lucratori in justitie, a stat o saptamina si pe la usa OTV-ului, am ajuns la un rationament pe care o sa vi-l redau, pas cu pas, ca sa va intre bine-n cap:

1. Dan Diaconescu a descoperit, odata cu crima din Primaverii, secretul audientei si al succesului;

2. Pentru audienta, Dan Diaconescu transmite emisiuni in direct despre crime;

3. Pentru audienta, Dan Diaconescu transmite, insa, si inmormintari. In direct sau inregistrate, in functie de caz;

4. Constatind ca Dan Diaconescu face audienta cu crime si inmormintari, la usa lui Dan Diaconescu au inceput sa bata, constant, noi crime si noi inmormintari;

5. La usa lui Dan Diaconescu a batut si doamna cu mama spinzurata. A intrat, insa, in direct, de-abia dupa o saptamina. Normal, pentru ca venise cu un subiect expirat: maica-sa se spinzurase acum 15 ani, iar ea se lupta, in memoria mamei, pentru nu stiu ce bucata de teren;

6. Deci Dan Diaconescu accepta sau nu crimele si inmormintarile care-i bat la usa in functie de potentialul de audienta.

7. Exista, probabil, o planificare foarte stricta a crimelor si inmormintarilor, in ordinea intrarii lor pe post;

8. Exista, cu siguranta, si exceptii de la planificare: daca-i crima tripla, intra peste rind, daca-i crima dubla combinata cu viol, are sanse sa intre chiar inaintea crimei duble, daca-i matricid, se poate intrerupe programul pentru o editie speciala;

9. In acelasi timp, exista si subiecte cu sanse foarte mici de a fi bagate-n seama: daca-i crima veche, de-acum sase ani, poate sta la coada cu zilele, daca-i doar sinucidere, si inca de-acum 15 ani, sta la coada cu saptaminile. Plus ca nu-i garanteaza nimeni ca va intra in direct. In general, tot ce ii ramine e speranta ca vreun criminal in serie sa fie arestat cu juma’ de ora inainte de intrarea in emisie, lasindu-l pe Dan Diaconescu descoperit.

De la "Tonomatul DP2" de pe TVR 2, in varianta noua, aia fara Catalin Maruta, am retinut un singur vers al trupei Axxa. Acest vers, "Vreau sa-mi dai doar o noapte de iubire in doi", m-a pus, insa, pe ginduri. Concluzia la care-am ajuns, in cele din urma, este ca trebuia, intr-adevar, specificat ca e vorba de o noapte in doi, ca sa nu-si imagineze lumea fel si fel de perversiuni gen "o noapte de iubire in sase sau in citi vrei tu, cu conditia sa nu apara golanul ala betiv pe care l-am batut data trecuta" sau "o noapte de iubire in noi doi si pisica, dar sa nu uitam de data asta sa-i taiem unghiile".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.