Intr-un top al celor mai "scumpe" bulevarde din lume, artera bucuresteana Magheru ocupa locul 35, se arata intr-un studiu la care au fost analizate 226 de artere principale din 45 de tari din intreaga lume. in Iasi, chiriile la spatiile comerciale au avut cresterea cea mai spectaculoasa din Europa la nivelul anului 2004. Bulevardul newyorkez Fifth Avenue si cel parizian Champs-Elysees sunt cele mai scumpe locuri din lume de unde se pot face cumparaturi de sarbatori, spun specialistii agentiei imobiliare "Cushman&Wakefield, Healey&Baker", intr-un studiu publicat la inceputul lunii decembrie pe portalul expatica.com. Acestia au strans date despre 229 de bulevarde din 45 de tari si au alcatuit un top al locurilor unde cei cu venituri medii vor merge probabil doar sa admire frumusetile din vitrine. Interesant este faptul ca bulevardul Magheru se afla pe locul 35, la mare distanta de nume mult mai sonore precum Bangkok City Centre, Tokyo's Ginza sau Avenida Florida din Buenos Aires.

Strazi scumpe si in Brasov, Iasi si Constanta

Potrivit "Cushman& Wakefield, Healey&Baker", patronii magazinelor insirate de la Piata Universitatii spre Piata Romana platesc lunar in jur de 85 de dolari pentru fiecare metru patrat de spatiu comercial, adica 1.022 de dolari anual. La paragrafele referitoare la Romania, au mai fost amintite strada Republicii din Brasov, 438 dolari/an, bd. stefan cel Mare din Constanta, 438 dolari/an, bd. Cuza Voda din Iasi (aici inregistrandu-se cea mai mare crestere a chiriei din Europa in intreg anul 2004), 438 de dolari/an si bd. Memorandumului din Cluj, 511 dolari/an.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.