Of! Am voie sa mai oftez o data? Of! Mersi de intelegere. Cum de ce oftez? Fiindca am revazut-o, intr-o dimineata, in reluare, pe preferata mea. Cum cine-i preferata mea? Oana Zavoranu, normal. N-am avut prea mult timp s-o urmaresc, eram pe fuga. Dar nu regret. Pentru ca alea cinci minute de "Corazon Latino" mi-au fost arhisuficiente. Si i-au ajuns si Oanei sa ma recucereasca (of, a cita oara oare?) intrebindu-i pe niste cetateni in felul urmator: "Spune-mi si mie, dar spune-mi la modul cit poti tu de sincer: v-am purtat noroc?". Nu va zisei eu ca-i preferata mea? In plus, habar n-am daca alora le-a purtat sau nu noroc, dar mie imi poarta. Asist, de fiecare data, fascinata, la straduintele ei de a se exprima intr-o romana mult mai complicata decit aia pe care o stie si brusc ma inveselesc.

Exista o reclama in care o tipa o intrerupe pe Rodica Popescu Bitanescu din turuit si o intreaba: "Mama, tu mai folosesti vechiul telefon? Treci pe rds.tel. E mai ieftin si inteleg si eu ce spui". Apoi, madam Bitanescu face gluma aia insinuanta cu "E mica, mica!", dar deja asta nu mai are nici o importanta. Ce ma deranjeaza e confuzia dintre aparatul de pe care se dau telefoane si firma de telefonie. Pai, daca tanti Rodica, in loc sa treaca pe rds.tel, isi cumpara ca bleaga alt telefon si se trezea ca plateste la fel de mult? Eu zic ca nu ne-ar mai fi surprins nici macar cu glume din categoria "E mare, mare!". Ar fi ramas muta.
Mda, anul trecut am avut o recolta buna de crime. Sau, mai bine zis, de crima din Primaverii. Sau, mai exact, de audiente facute de Dan Diaconescu de pe urma crimei din Primaverii. Dar nici 2006 nu pare a se lasa mai prejos. I-a adus lui Danut crima de la Iasi. Luni, la OTV, au fost invitati parintii fetitei abuzate si omorite de un minor. Discutia a fost, normal, dublata de un "referendum", prin SMS, cu tema "Sinteti pentru introducerea pedepsei cu moartea?". Rezultatul final a aratat ca 93% dintre telespectatori fusesera de acord, in timp ce 57% nu fusesera. Asa o foame-i e lui Diaconescu de audienta ca, de la atita suprasolicitare, i s-a dus naibii si unicul computer al redactiei, exact in timp ce contoriza voturile.

Si-nca una de la Dan Diaconescu: dupa ce le-a pus parintilor victimei tot felul de intrebari duioase din categoria "A avut criminalul timp suficient s-o violeze si s-o si omoare?", a dat legatura unui astrolog. Care, intr-un delir fara cap si fara coada, n-a uitat sa-i multumeasca moderatorului si patronului OTV pentru acea "frumoasa emisiune". Pai, la asa telespectatori nebuni, dezbaterile astea despre crime ar putea fi lejer marcate ca programe de divertisment.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.