Am vazut, intr-o seara, la Antena 1, niste secvente de la Revelioanele mai vechi ale postului, prezentate de fetele de la matinal, Roxana Ionescu (fosta Mama Natura a lui Dan Negru, la "Ciao Darwin") si Paula Chirila. Secventele erau prefatate de intilniri cu protagonistii lor. O secventa cu Teo si Mircea Badea a fost, de pilda, prefatata de o sesiune de glumite pe care cele doua prezentatoare le-au facut cu Mircea Badea. La un moment dat, Mircica a ajuns sa filosofeze: "Poate a mai murit o parte din mine...". Replica Paulei a venit prompt, mai prompt chiar decit replicile lui Garcea de la Vacanta mare: "Care parte? Aia de sus sau aia de jos?".

Un prilej extraordinar, dragi telespectatori (dar ce zic eu extraordinar, exceptional chiar!), pentru Mircea Badea de a face, la rindu-i, o gluma referitoare la inteligenta proprie si personala: "Aia de sus n-a fost niciodata cine stie ce...". Ha, ha, ha. Doamne, ce dor mi-a fost de autoironiile lui Mircea! N-am mai servit asa ceva din vremea cind Mircea Badea si Oreste spuneau, in nocturna, bancuri de pe Internet si faceau poante pe seama propriilor capacitati intelectuale si a propriei inculturi. Acum, din nefericire, Oreste nu mai exista, iar Mircea Badea face o emisiune serioasa, in care e mai mereu nervos (ca, de exemplu, acum, dragi telespectatori, cind tocmai va citeste aceste rinduri!). Domnu’ Voiculescu, doamna Antena 1, il vrem inapoi pe Mircea Badea care ridea cu entuziasm de el insusi. Era asa de dulce!...

Stiti emisiunea "Cine Te Prinde" de pe Pro Cinema? De fapt, nu e chiar o emisiune. Trebuia insa gasit un nume care sa justifice interventiile lui Cristian Tudor Popescu referitoare la diverse productii din cinematografia clasica. Vineri, de pilda, s-a difuzat "Psycho" al lui Alfred Hitchcock. Cristian Tudor Popescu a comentat, cum spuneam, cele mai importante secvente ale filmului. La un moment dat, a insistat asupra faptului ca, odata ajunsi la Motelul Bates, nici Marion, nici detectivul Arbogast n-au coborit din masini pe usa din stinga, a soferului. Amindoi au coborit, in mod aberant, pe cealalta usa. Si a insistat C.T. Popescu ce a insistat, dupa care a zis asa: "Gasiti dumneavoastra raspunsul pentru acest comportament ciudat".

Pai, domnule Popescu, nu-i corect! Procedati ca profesoara mea de chimie din liceu, care, atunci cind n-avea habar sa rezolve o problema, facea pe smechera si ne dadea noua, pentru acasa, sarcina s-o rezolvam. Daca tot ne-ati atitat, nu-i frumos sa ne lasati fara raspuns. Domnule Popescu, de ce au coborit oamenii aia prin dreapta? De ce au coborit prin dreapta, domnule Popescu? De ce, de ce, de ce? Dincolo era mai ieftin, domnule Popescu, si ne dadeau si raspunsul pe care dumneavoastra nu vreti sa ni-l dati. Macar spuneti-mi unde-i halatul!...


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.