Linistea batranetii maestrului Gica Petrescu a fost tulburata, in urma cu doua nopti, de un incident mai putin obisnuit.

La cei aproape 91 de ani pe care ii va implini in aprilie, artistul s-a trezit in toiul noptii cu Salvarea, Politia si Pompierii in casa. O vecina a dat alarma pentru ca a crezut ca marele cantaret ar fi decedat in casa.

Duminica noapte, ora 1.00. O femeie suna la 112 si spune ca maestrul Gica Petrescu a murit in locuinta sa, din bulevardul Regina Elisabeta, numarul 25, din centrul Capitalei. Pompierii, ajunsi imediat la casa artistului au ciocanit pret de 15 minute la usa, insa nu a raspuns nimeni. Ca sa nu o sparga, acestia s-au folosit de o scara si au reusit sa intre in casa. Din fericire, Gica Petrescu era in viata. Asculta linistit muzica la pick-up. Ieri, am mers la locuinta maestrului pentru a afla cum se simte. Am fost intampinati de un barbat care ne-a spus ca il ingrijeste pe cantaret de cand a murit sotia acestuia. "Vin aici de cel putin trei ori pe zi. Ii aduc mancare, medicamente si tot ce are nevoie. Acum doarme. O sa-l trezesc sa ii dau sa manance. A avut o noapte agitata pentru varsta dumnealui. Nu stiu cine si de ce a anuntat pompierii", ne-a spus Dragulescu, profund deranjat de cele petrecute.

Prima alerta a venit de la o pizzerie

Locul pe care maestrul Gica Petrescu il vizita in fiecare zi e o pizzerie din apropierea locuintei sale. Artistul venea sa manance si, dupa cum le-a spus angajatelor localului, se simtea ca acasa.

"Venea in jurul pranzului. Cel mai des manca pizza cu sunca, snitele din piept de pui si prajiturile "minicabane". Este o fire foarte vesela. Cand se aseza sa manance ii puneam o pernuta pe scaun ca sa ajunga la masa. In-tr-o zi mi-a spus ca era bine daca avea un copil al lui, dar ii multumea lui Dumnezeu si se ruga sa il tina macar asa. E un batranel simpatic, foarte lucid si cu o tinere de minte rar intalnita la persoane de varsta dumnealui. Isi plateste singur intretinerea si datoriile casei. Pe 2 aprilie, anul trecut, si-a serbat ziua de nastere aici. A implinit 90 de ani si a primit cadouri de la prieteni pijamale, doua torturi... Cu o saptamana inainte de Craciun nu a mai trecut pe la noi. Ne-am ingrijorat si am anuntat pompierii. L-au gasit cazut din pat. Atunci am aflat ca e cineva care il ingrijeste si ca nu va mai putea sa vina sa manance la noi", ne-a povestit Mariana Stancu, una din femeile care, de peste un an, ii serveste masa.

Maestrul asculta muzica la pick-up

Unul din pompierii care au participat la operatiunea "Gica Petrescu" povesteste pentru Libertatea cum s-au derulat lucrurile din momentul in care "salamandrele" au ajuns la usa apartamentului artistului. "Cred ca era aproximativ unu noaptea cand am primit apelul de urgenta prin 112. Tot ce stiam era ca lui Giga Petrescu s-ar putea sa i se fi facut rau in casa. Vreo 10-15 minute am batut la usa, am sunat la telefon, dar nu ne-a raspuns nimeni. Din casa nu se auzea nici un sunet. Atunci, cu o ustensila speciala, doi din colegii mei au spart geamul unui luminator din casa scarilor care da exact in apartamentul cantaretului. Cand au intrat, l-au gasit pe maestru stand pe pat, ascultand muzica. Nu s-a speriat, a parut foarte mirat. Chiar ne-a intrebat ce cautam in casa lui. Apoi, a primit ingrijiri medicale de la medicul de pe ambulanta, iar noi am plecat", spune plt. adj. Dorel Oprea, din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii".

Vanatorii de apartamente

Una din vecinele maestrului, care locuieste la etajul al saptelea, sustine ca adevaratul motiv al nenumaratelor reclamatii facute in ultima vreme la adresa lui Gica Petrescu ar fi de fapt obtinerea cu orice pret a locuintei acestuia. Imobilul fiind foarte vechi, e locuit de persoane in varsta, multe din ele singure. "Familia presedintelui Asociatiei de Locatari, cea care acum doua nopti a chemat pompierii anuntand disparitia artistului, dar si cea a administratorului doresc sa intre si in posesia apartamentului lui Gica Petrescu si a altor case. Intr-una din sedintele care se tin la bloc un alt proprietar i-a reprosat la un moment dat presedintelui ca asteapta ca oamenii sa moara sa le ia casele. Asta se intampla cu aproximativ doi ani in urma, dupa ce o locatara, evreica, le-a cedat garsoniera chiar cu cateva zile inainte sa moara".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.