Premergatoare Galei Premiilor Oscar, care va avea loc pe 5 martie, sunt alte doua festivitati organizate pe 22 ianuarie, respectiv 4 februarie de Uniunea Producatorilor de Film din America (PGA) si de cea a Scriitorilor si Scenaristilor (WGA). Cele doua asociatii premiaza cele mai bune zece filme ale anului 2005.

Saptamana aceasta, aproape simultan, cele doua importante bresle ale cineastilor americani au facut publice nominalizarile. Topul PGA este deschis de filmul biografic "Walk the Line", in regia lui James Mangold, cu Joaquin Phoenix in rolul legendei muzicii country Johnny Cash, si de filmul lui George Clooney, "Good Night, And Good Luck". Clasamentul WGA este dominat de un alt film biografic, "Cinderella Man", regizat de Ron Howard, dar si de drama "A History of Violence", in regia lui David Cronenberg.

Pe lista nominalizarilor WGA se mai regasesc "Brokeback Mountain", "Syriana" si "Good Night, And Good Luck". In mod surprinzator, nominalizarile anuntate au ignorat productiile semnate de Steven Spielberg, Woody Allen si Peter Jackson: "Munich", "Match Point" si "King Kong". La categoria seriale de televiziune, PGA a inclus in lista nominalizarilor productiile "Lost", "Grey's Anatomy" sau "Six Feet Under", iar "Desperate Housewives" sau "Two and a Half Man" au fost nominalizate la categoria cele mai bune comedii.

Premiile producatorilor si scenaristilor constituie o avanpremiera la Oscar.

Premiile producatorilor si scenaristilor americani se constituie intr-o adevarata avanpremiera la Oscar, multe dintre productiile nominalizate avand si cele mai mari asteptari de la gala din luna martie acestui an.

Marile emotii ale cineastilor vor incepe, insa, abia la sfarsitul lunii ianuarie, pentru ca atunci vor fi facute nominalizarile.

Actorul, producatorul si realizatorul uneia dintre cele mai populare emisiuni de televiziune, "The Daily Show with Jon Steward", Jon Steward va fi, pe 5 martie, amfitrionul celei de-a 78-a editii a premiiilor Oscar.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.