Alexandru Papadopol, Romica Tociu, Florin Calinescu, Dragos Bucur, Razvan Fodor, George Mihaita sunt cativa actori care au inteles ca filmele sunt facute doar pentru a bucura ochiul critic al cinefilului, nu si buzunarele protagonistilor. Firi intreprinzatoare, vedetele si-au investit agoniseala in cate un restaurant unde schimba chiar si impresii de viata cu cei care le calca pragul.

Alexandru Papadopol si-a deschis un restaurant impreuna cu fratele sau, Mircea. Localul poarta numele actorului, iar alegerea nu a fost deloc una usoara. "Noi cautam un nume cat mai simplu, scurt si simpatic. Ne-a venit ideea sa-i spunem 'La Papi>> pentru ca aceasta este porecla mea din scoala generala si nu stiu cum, dar s-a pastrat pana acum. Asa mi se spunea inclusiv in liceu si facultate si mi s-a parut foarte potrivit pentru restaurantul nostru", povesteste Alexandru.

Localul a fost amenajat in doua luni de zile si Mircea cu Papi au decis sa ofere clientilor un meniu bazat pe bucataria italiana. Cei care vor vizita locul cu pricina vor gasi si cateva preparate ceva mai speciale. De exemplu, clientii pot incerca la desert "Crepe `a la Papi", sau mai precis clatite cu inghetata, ananas, portocale si pulpa de piersica sau pot alege sa manance "Pollo `a la Papi" - piept de pui, sunca, branza topita si soté de ciuperci, totul stins cu vin. In ceea ce priveste decorarea spatiului, cei doi frati au optat pentru culori calde si relaxante. Pe pereti au fost fixate postere ale unor filme celebre cum ar fi Casablanca, La Dolce Vita, Once Upon A Time in America, Scarface, Taxi Driver, cumparate special pentru a decora restaurantul.

Dragos Bucur dupa ce a inaugurat o firma de casting si o agentie de publicitate, si-a deschis si un restaurant. Desi indicatorul pare sa indemne la o vizita la cinematograf, "Frame" e un club care se pare ca va gazdui o multime de surprize de gen, de la proiectii de scurtmetraj pana la intalniri si discutii cu actorii si regizorii. Printre tablourile cu "frame-uri" din "Pulp Fiction", "Scarface" si alte productii poti bea in liniste un cocktail si poti da nas in nas cu actorul din "Baieti Buni" si cu sotia lui, Dana Nalbaru.

Razvan Fodor si fostii lui colegi de trupa, Linda si Marcis, au deschis un restaurant dedicat in special persoanelor foarte ocupate, care vor putea sa-si cumpere la pachet mancare gatita, cu specific romanesc si italienesc. In timp, asociatii isi doresc ca afacerea sa creasca si sa se transforme intr-un adevarat lant de restaurante de acest gen. "Ma bucur ca sunt impreuna cu colegii mei, mai ales ca manager va fi un prieten de-al nostru, care e foarte priceput in acest domeniu", ne-a marturisit Razvan. Restaurantul numit "Perfetto" le ofera clientilor mancare consistenta, de la ciorbe si tocanite pana la spaghetti si deserturi delicioase.

Citeste si:

George Mihaita, actor si director al Teatrului de Comedie, detine si un restaurant, "Jos Palaria". Situat in buricul targului, localul a aparut atunci cand idolul adolescentilor, care avea spatiu, i-a propus unui prieten care dispunea de fondurile necesare o afacere de viitor. In prezent, marele actor va incerca sa-si extinda afacerea, dar nu are resursele necesare, de aceea spune mai in gluma, mai in serios: "Cand voi da de un unchi bogat care imi lasa mostenire averea lui, voi avea un lant de restaurante".

Florin Calinescu are un restaurant de cartier care se numeste "Taverna la Gigi". Calinescu a preluat carciuma de la un prieten care a renuntat la el dupa ce s-a mutat din oras. Localul lui Calinescu nu este unul de fite. Are in meniu de toate, de la ciorbite pana la paste, fripturi, mancaruri, clatite si papanasi. In viitor, vedeta din "Asfalt Tango" se gandeste sa-si numeasca mica proprietate "La Dom' Florica".

Romica Tociu a visat dintotdeauna sa-si deschida o carciuma, domeniul afacerilor avand o traditie indelungata in familia sa. Actorul s-a incumetat sa investeasca o parte din agoniseala stransa de-a lungul carierei artistice intr-un restaurant. "Bunicii si strabunicii mei au fost cei mai mari carciumari din Craiova. Asa ca am avut tot timpul modelul asta in cap". Asa a aparut 'La Romica Italianu’>>, locul unde fanii actorului pot servi pizza, paste si se pot relaxa cu muzica lui Catanga.

''E adevarat ca eu sunt mai mult cu imaginea. Sotia mea, Nicoleta, e cea care supravegheaza indeaproape toata activitatea, a declarat umoristul. Iubirea pentru cei doi copii a fost motivul pentru care Romica Tociu s-a apucat de afaceri. "M-am bagat in afaceri pentru ca vreau sa am ce sa las copiilor mei. Eu n-am avut si am suferit. Am fost nevoit sa muncesc pe branci pentru fiecare ban castigat. Cu toate astea, nu-mi pare rau", a mai spus actorul.