Ieri, in jurul pranzului, la primaria din Guidhall-Windsor, faimosul cantaret englez Elton John (58 de ani), innobilat in 1997 de regina Elisabeta a Marii Britanii, s-a casatorit cu partenerul lui de viata, producatorul de filme de origine canadiana David Furnish (43 de ani). Cei doi au devenit astfel printre primele cupluri de homosexuali care au beneficiat de intrarea in vigoare, in aceeasi zi, a legii ce permite "uniunile civile" intre doi parteneri de acelasi sex.

Dupa ce a gazduit, in 9 aprilie acest an, cununia civila intre mostenitorul tronului britanic, Printul Charles si Camilla Parker-Bowle, ducesa de Cornwall, modesta cladire a primariei din Guidhall-Windsor a fost martora unei alte casatorii din lumea celebritatilor, dar mai neobisnuita. Elton John si-a oficializat relatia sa de 12 ani cu iubitul sau, David Furnish.

Ceremonia a costat 700 de euro

Cei doi, care s-au cunoscut in 1993, la o petrecere de Halloween, au beneficiat astfel de intrarea in vigoare, in Anglia si Tara Galilor, in aceeasi zi, a legii ce permite uniunile civile intre parteneri de acelasi sex, devenind unul din primele cupluri de homosexuali casatoriti legal din Marea Britanie. Cei doi, a caror resedinta se afla in apropierea locului evenimentului, in Old Windsor, Berkshire, au sosit in fata primariei intr-o limuzina neagra, cu sapte minute inaintea ceremoniei programate la ora 13.00 (ora Romaniei), fiind imbracati, amandoi, in costume sobre, tot de culoare neagra.

Dupa ce au acceptat sa faca fotografii pentru numerosii fotografi de presa, dar si fani prezenti, Elton si David au intrat in cladirea ridicata in secolul al XVII-lea, ceremonia durand 20 de minute si costand 700 de euro, cei doi beneficiind de o reducere de 150 de euro, ca rezidenti in localitate. Elton John, considerat unul din cei mai bogati artisti din Marea Britanie, cu o avere estimata la peste 260 milioane de euro, a declarat inaintea evenimentului ca isi doreste o ceremonie discreta, privata, la ea luand parte doar parintii celor doi barbati si cativa invitati. "Nu vreau ca acest moment deosebit sa se transforme intr-un circ.

Va fi doar o "afacere de familie"", a spus vedeta, care a refuzat o oferta de 8,5 milioane de euro din partea unei televiziuni americane pentru dreptul exclusiv de transmitere a ceremoniei. Elton s-a temut pana in ultima clipa ca evenimentul va fi pus in pericol de un eventual atentat sau de un boicot organizat de ligile anti-homosexuale din Anglia.

El s-a declarat "infiorat" de faptul ca luni, cand legea a intrat in vigoare in Irlanda de Nord, casatoria primului cuplu de homosexuali a fost practic data peste cap de protestele militantilor crestini fundamentalisti. "Nimic nu trebuie sa strice aceasta zi deosebita pentru mine si David", a spus cantaretul care, pentru securitatea evenimentului a angajat o adevarata armata de bodyguarzi si politisti imbracati in civili.

Dupa cununie Elton si David au organizat o petrecere privata intr-o locatie necunoscuta. Cu o zi inaintea cununiei, cei doi insuratei s-au bucurat de o adevarata "petrecere a burlacilor", organizata in clubul Too2Much din exclusivistul cartier londonez Soho. La eveniment au luat parte numeroase vedete, precum: Elizabeth Hurley, Bryan Adams, Ozzy Osbourne, Orlando Bloom etc., alte personalitati trimitand mesaje video de felicitare, ca fostul presedinte al SUA Bill Clinton si Kylie Minogue.

Desi invitata, Madonna, fosta apropiata a lui Elton, n-a onorat petrecerea, ceea ce a produs reactia iritata a artistului. "Madonna, vaca mizerabila, n-a putut sa vina", a fost auzit acesta spunand de un martor la petrecere, care s-a confesat "Daily Mirror". Sala primariei din Guidhall-Windsor a fost gazda casatoriei vedetei, dupa ce in aprilie aici s-au casatorit Printul Charles si Camilla Parker-Bowles

Unde e permisa in Europa casatoria intre homosexuali

Prima tara din Europa care a permis casatoria intre persoane de acelasi sex a fost Olanda, urmata in 1989 de Danemarca. In ultimii ani, alte tari au abrogat legile care interziceau casatoriile intre homosexuali. Franta, Germania, Spania si de acum si Marea Britanie permit persoanelor de acelasi sex sa se casatoreasca.

Patru ani cantaretul a fost casatorit cu o femeie

Elton John a mai fost insurat o data, dar cu o femeie, nemtoaica Renate Blauel, inginer de sunet. Cei doi s-au casatorit in Sidney, in 1984, chiar de "Ziua Indragostitilor", la doar patru zile dupa ce el a cerut-o de nevasta, intr-un restaurant din metropola australiana. Ei au divortat in 1988, Elton John recunoscand public homosexualitatea sa si admitand ca legatura cu Renate a fost un compromis. In urma divortului, muzicianul i-a platit acesteia suma de 15 milioane de euro.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.