Compozitorul, dirijorul si interpretul de muzica populara Gheorghe Zamfir se va afla, de la jumatatea lunii ianuarie, intr-un turneu canadian, impreuna cu Cvintetul de coarde Athenaeum.

Aceasta deplasare, organizata de agentia de management Keystone Music, cuprinde sapte spectacole in Toronto, Montreal (orasul in care maestrul naiului a locuit in perioada exilului), Ottawa, Winnipeg, Calgary, Edmonton si Vancouver. Programul pe care artistii romani il vor prezenta peste Ocean contine atat piese cunoscute cum ar fi "Umbra zambetului tau" (J. Mandel), "O Sole Mio" (Di Capua) si "Summertime" (George Gershwin), cat si concertul "Cele patru anotimpuri" al lui Vivaldi, in care naiul va lua locul viorii.

Concertul lui Zamfir de la Montreal este primul dupa o absenta de 10 ani. Cvintetul de coarde Athenaeum este format din Gabriel Gheorghe (vioara I), Viorel Bustean (vioara a II-a), Lucian Moraru (viola), Dan Joitoiu (cello) si Silviu Prodan (contrabas). In cariera sa, Gheorghe Zamfir a fost primit de trei ori de catre Papa Ioan Paul al II-lea, a concertat de doua ori la Carnegie Hall si a obtinut peste 90 de discuri de aur si platina. In plus, naiul sau fermecat a aparut pe coloana sonora a filmelor "Karate Kid", "Once Upon a Time in America", "Picnic at Hanging Rock" si "Kill Bill vol 1".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.