Cei doi regizori au fost premiati pentru debut cu dreptul in lungmetraj de fictiune, competitia festivalului slovac reunind 19 regizori aflati la primul sau la al doilea lungmetraj de fictiune.

Cristi Puiu a castigat la Festivalul International de Film de la Bratislava pentru "viziunea de autor convingatoare" de care a dat dovada in pelicula "Moartea domnului Lazarescu". Cea de-a saptea editie a Festivalului de la Bratislava a beneficiat de prezenta lui George Clooney, in calitate de regizor al filmului "Good Night, and Good Luck", pentru care a si luat premiul pentru cel mai bun regizor. "Moartea domnului Lazarescu" a mai primit mentiunea speciala a juriului ecumenic, pentru ca "arata pericolele birocratizarii sistemului medical si puterea unui om curajos de a i se opune", si premiul juriului studentesc, pentru "simplitatea exceptionala a povestii sale puternice".

Intr-o alta sectiune, dedicata succeselor de public, a fost prezentata si pelicula "Orient Express", in regia lui Sergiu Nicolaescu. Filmul austriac "Crash Test Dummies", in care joaca actorii romani Maria Popistasu si Bogdan Dumitrache, a fost si el inclus in lista de vizionari a festivalului. Marele premiu al festivalului de la Bratislava a revenit productiei "The Cave of the Yellow Dog", propunerea Mongoliei pentru nominalizare la categoria cel mai bun film strain a premiilor Oscar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.