Marti seara, la MGM Grand Garden Arena, din Las Vegas, a avut loc ceremonia de decernare a Premiilor Billboard pentru anul 2005, un eveniment dominat autoritar de artistii rock si hip-hop.

Liderii serii au fost rockerii Green Day si rapperul 50 Cent, care si-au adjudecat cate sase trofee, fiind urmati de Mariah Carey, cu cinci trofee, si Carrie Underwood si, respectiv, Shakira, cu cate trei. Evenimentul a fost prezentat de actorul si rapperul LL Cool J. In cadrul aceleiasi ceremonii, Tom Petty a primit Century Award, un trofeu menit sa-i incununeze cei 30 de ani de cariera.

Revenirea divei Mariah Carey a insemnat trofee pentru: "Cel mai bun album al unei artiste", "Cea mai buna artista R&B/Hip-Hop a anului", "Cel mai bun single al anului" sau "Cel mai difuzat single al anului". Pe lista premiatilor s-au mai aflat: Gwen Stefani (debutul anului), Toby Keith (la categoria country), Daddy Yankee (doua premii) si Kanye West (premiu pentru realizari in muzica). Daca deschiderea evenimentului a fost asigurata de Green Day, ultimul act i-a revenit lui R. Kelly care a interpretat piesa "Let Your Light Shine", inclusa pe proiectul caritabil intitulat "Come Together Now", menit sa stranga fonduri pentru victimele uraganului Katrina.

Premiile Billboard se acorda pe baza cifrelor de vanzari raportate de Nielsen SoundScan si a difuzarilor radio monitorizate de Nielsen Broadcast Data Systems.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.