Ben Affleck a primit pentru filmul "Argo" marele premiu al Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild of America/ DGA), la cea de-a 65-a gala a asociatiei, care a avut loc sambata seara, la Los Angeles, informeaza indiewire.com.

Premiile decernate de Sindicatul regizorilor americani, alaturi de cele ale sindicatelor actorilor, scenaristilor si producatorilor americani, acordate inainte de premiile Academiei de film americane, ajuta la restrangerea spectrului de posibili castigatori la Oscar.

Insa Ben Affleck a devenit, sambata, a treia persoana din istorie care castiga premiul pentru regie decernat de Sindicatul regizorilor americani, dar nu detine si o nominalizare la aceeasi categorie a premiilor Oscar.

Potrivit MEDIAFAX, acest lucru i s-a mai intamplat lui Ron Howard, castigatorul premiului DGA din 1995, pentru filmul "Apollo 13", si lui Steven Spielberg, castigatorul din 1986, pentru "Culoarea purpurie/ The Color Purple".

La premiul DGA 2013 pentru cel mai bun regizor al unui lungmetraj au mai fost nominalizati Steven Spielberg ("Lincoln"), Kathryn Bigelow ("Zero Dark Thirty), Ang Lee ("Life of Pi") si Tom Hooper ("Les Misérables").

Lungmetrajul "Argo" a primit mai multe premii importante acordate la Hollywood in aceasta perioada. Astfel, el a fost recompensat cu doua Globuri de Aur, pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, cu premiul Sindicatului producatorilor americani pentru cel mai bun film si cu cel al Sindicatului actorilor americani pentru cea mai buna distributie. De asemenea, "Argo" a primit sapte nominalizari la premiile Oscar, ce vor fi acordate pe 24 februarie.

La gala DGA 2013 au mai fost premiati Malik Bendjelloul - cel mai bun regizor de documentar, pentru "Searching For Sugar Man", Lena Denham - cel mai bun regizor al unui serial de comedie ("Girls"), Rian Johnson - cel mai bun regizor al unui serial-drama ("Breaking Bad"), Jay Roach - cel mai bun regizor de film TV/ miniserie ("Game Change"), Glenn Weiss - cel mai bun regizor de musical-show de divertisment (cea de-a 66-a editie a premiilor Tony), Brian Smith - cel mai bun regizor de reality show ("MasterChef"), Jill Mitwell - cel mai bun regizor al unui serial difuzat in timpul zilei ("One Life To Live", "Between Heaven and Hell"), Paul Hoen - cel mai bun regizor al unei emisiuni pentru copii ("Let it Shine").

Citeste si:
Premiile Oscar 2021: Lista completă a câștigătorilor
Premiile Oscar 2021: Lista...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.