Prince va primi premiul Icon Award pentru intreaga cariera in cadrul galei de anul acesta a Billboard Music Awards, care va avea loc pe 19 mai, la MGM Grand Garden Arena din Las Vegas.

Prince va primi prestigioasa distinctie, devenind astfel al treilea muzician caruia i-a fost decernat premiul, dupa alte doua nume sonore in industria muzicala internationala, Stevie Wonder (2012) si Neil Diamond (2011). Premierea va avea loc in cadrul unui eveniment considerat al doilea ca importanta dupa premiile Grammy.

Artistul, in varsta de 54 de ani, va marca momentul printr-un recital in cadrul spectacolului ce va fi televizat si produs de Don Mischer, scrie MEDIAFAX.

Prince Rogers Nelson, binecunoscut dupa numele de scena, Prince, este un cantaret, compozitor si artist de origine americana nacut pe 7 iunie 1958 in Minneapolis, Minnesota. Muzicianul a mai avut multe alte nume, printre care simboluri greu de pronuntat. Recent, el a fost numit de catre fani "Artistul cunoscut in trecut drept Prince / The Artist Formerly Known As Prince", ocazional abreviat in "TAFKAP".

Prince este posesorul a zece discuri de platina, 30 dintre piesele sale fiind pe primele pozitii ale Top 40 Billboard. Artistul detine propria casa de discuri si propriul brand, el fiind si producator al majoritatii pieselelor sale. Mai mult decat atat, Prince a fost, de-a lungul carierei sale, agent al unor vedete ca Sheila E. si Carmen Electra, dar si pentru publicatiile The Time si Vanity 6.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.