Designerii romani Andra Clitan, Adelina Ivan, Stephan Pelger, Irina Schrotter si Lucian Broscatean vor reprezenta Romania la editia din acest an a Berlin Fashion Week, care se va desfasura de marti pana duminica, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Andra Clitan, Adelina Ivan, Stephan Pelger, Irina Schrotter si Lucian Broscatean isi vor expune colectiile in cadrul proiectului "Romanian Designers" de la Berlin Fashion Week.

Aceasta este cea de-a cincea participare a Romaniei la festivalul de moda de la Berlin.

Potrivit MEDIAFAX, in prima zi a Berlin Fashion Week va avea loc prezentarea de grup a designerilor romani Andra Clitan, Adelina Ivan si Stephan Pelger. Acestia isi vor expune creatiile in cadrul unui amplu proiect intitulat "Romanian Designers".

Designerul Andra Clitan este la prima prezenta la Festivalul de Moda de la Berlin, colectia pe care o va expune publicului berlinez fiind "Sola Scriptura". Andra Clitan propune o colectie cu influente culturale, o combinatie de elemente care apartin costumului traditionale romanesc si designului vestimentar modern, prin care obtine o interpretare inedita a riturilor de inmormantare si a simbolismului acestora.

Pentru a doua oara consecutiv la Berlin Fashion Week, dupa ce in urma cu un an a fost prezenta in cadrul targului evenimentului, Adelina Ivan prezinta colectia "Trust Yourself" care cuprinde creatii "minimaliste, arhitecturale, cu un design frapant", potrivit presei germane.

Cel de-al treilea designer care va completa prezentarea de grup a romanilor la Berlin Fashion Week este Stephan Pelger. Roman cu parinti de origine germana, Pelger este prezent pentru a cincea oara la Berlin Fashion Week, dar pentru prima data intr-o prezentare de grup. Stephan Pelger este unul dintre cele mai cunoscute nume in domeniu in afara Romaniei.

Totodata, miercuri, Stephan Pelger, alaturi de DJ-ul, producatorul si designerul Simone Anes, isi va prezenta creatiile toamna/iarna 2013 - 2014, intr-un eveniment distinct, "Femme Fatale", ce va avea loc la Tausend Bar din Berlin.

Citeste si:
Campania #MeToo a fost marcata printr-o prezentare de moda la New York
Campania #MeToo a fost...

Irina Schrotter, al carei nume este legat de inceputurile designului vestimentar romanesc si de primele festivaluri de moda din Romania, continua si in acest an colaborarea cu mai tanarul designer clujean Lucian Broscatean si revine alaturi de acesta la Berlin Fashion Week, unde vor prezenta colectia "Immersed Self", inspirata din personajele Elisabeth Vogler si Alma din filmul "Persona" al lui Ingmar Bergman.

Proiectul "Romanian Designers" este dedicat designerilor romani din domenii precum designul vestimentar, designul de interior, grafica si design web. Scopul proiectului este acela de a promova designeri romani la nivel national si international, de a face vizibile proiectele si rezultatele acestora atat la nivelul comunitatii romanesti, cat si in afara tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.