Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, afirma ca nu este de acord cu mutarea Festivalului "Peninsula" din municipiu la Cluj-Napoca.

Primarul din Targu Mures, Dorin Florea, a declarat, vineri, presei, ca "nu este sigur" ca Festivalul "Peninsula" ("Felsziget") va fi mutat din municipiu - unde s-au desfasurat toate cele zece editii de pana acum - la Cluj-Napoca, transmite MEDIAFAX.

Florea a sustinut ca, dupa anuntul ca municipiul Cluj-Napoca va deveni Capitala Culturala a Tineretului in 2015, probabil edilii din acel oras "s-au gandit sa mai ia ceva din jur", insa el nu este de acord cu aceasta idee.

"Probabil ca s-au gandit sa mai ia ceva din jur. Deci asta stiu ca practica fiecare primar, indiferent ca se numeste chiar Boc. Nu sunt de acord, pentru ca Targu Muresul, de zece ani, este partener al Felsziget-ului", a spus primarul.

Florea a adaugat ca le-a propus organizatorilor Festivalului "Peninsula" mutarea manifestarii din zona Complexului de Agrement si Sport "Muresul" (Weekend") - pe care il considera "prea mic" si unde un inconvenient il reprezinta faptul ca doar o parte din terenuri apartin domeniului public, restul fiind private - in Parcul Municipal, pe un teren de 14 hectare, care ar putea fi cedat orasului prin Hotarare de Guvern (in prezent acesta fiind in administrarea Regiei Nationale a Padurilor) si pus la dispozitie gratuit pentru "Peninsula", de catre municipalitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.